MojAndroid

Mobilný systém Android zastáva mnoho uplatnení v rôznych typoch zariadení, medzi ktoré patria aj herné konzoly. Trocha netradičný prístup sa rozhodli zvoliť autori tabletu s názvom Wikipad, ktorý ponúkne pripojiteľný herný ovládač so všetkými bežnými prvkami, aké poznáme z ostatných herných systémov. Už niekoľko mesiacov sme o tomto zariadení nezaznamenali žiadne informácie a dátum uvedenia na trh bol tiež zahalený. Len nedávno sa však objavila správa, podľa ktorej je oficiálne spustenie predaja tabletu Wikipad 7 naplánované na 11. júna. V začiatkoch bude dostupný len na území Spojených štátov amerických s cenovkou 250 dolárov, no v priebehu roka by sa mal dostať aj do ostatných krajín.

Wikipad 7 Android tablety

 

Ovládač je na prvý pohľad veľmi zaujímavý a páči sa nám nápad fyzického ovládača spojeného s tabletom. Samotný tablet však neponúka práve najvýkonnejší hardvér. Názov tabletu napovedá, že zariadenie ponúka 7-palcový IPS displej s rozlíšením 1280 x 800 pixelov s netradičným pomerom strán 16:10. Wikipad poháňa čip NVIDIA Tegra 3 s taktovacou frekvenciou 1,4 GHz, ktorému sekunduje 1 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorná pamäť ponúka kapacitu 16 GB, ktorú je možné rozšíriť prostredníctvom micro SD slotu (max. 32 GB). Zadný fotoaparát nie je k dispozícii, no na prednej strane nájdeme 2 MPx snímač. Nájdeme tu aj micro HDMI port pre pripojenie takbletu napríklad k TV alebo monitoru a samozrejmosťou je operačný systém Android vo verzií 4.1 Jelly Bean.

Wikipad 7 Android tablety Wikipad 7 Android tablety Wikipad 7 Android tablety

Zdroj: phandroid

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+