MojAndroid

Jednou zo zásadných noviniek, ktoré ma priniesť nový Android 5.0 je aj optimalizácia pre prácu na notebookoch. Hoci operačný systém ešte nie je pripravený a dátum jeho predstavenia sa posunul až ku koncu roka, tak výrobcovia majú s Androidom na notebookoch vlastné plány. Zdá sa, že Samsung a spolu s ním aj ďalšie spoločnosti vrátane Lenova, HP, Toshiby a Asusu, tak predstavia prvé Android notebooky ešte pred jeho dokončením.

Android notebook

Nasvedčujú tomu aj nedávne vyjadrenia Paula Otelliniho, CEO spoločnosti Intel, ktorý informoval o dotykových počítačoch, ktorých cena nepresiahne 200 dolárov. Dadi Perlmutter, výkonný viceprezident a generálny riaditeľ skupiny Intel Architecture Group potvrdil, že tieto zariadenia budú disponovať operačným systémom Android a poháňané budú procesorom Intel Atom a možno aj novým čipom z radu Silvermont. Samsung pravdepodobne použije vlastné riešenie v podobe procesorov Exynos.

Prvé Android notebooky by sa podľa posledných správ mohli objaviť o 3-4 mesiace. Informuje o tom Mingchi Kuo, analytik v KGI Securities. Na trh sa tak pravdepodobne dostanú notebooky s neoptimalizovaným operačným systémom. Našťastie, ak tomu aj dôjde, predstavenie Androidu 5.0 by sa malo konať niekedy v októbri alebo novembri. Výrobcovia by tak mohli svoje zariadenia dostatočne rýchlo aktualizovať na novšiu optimalizovanú verziu.

Zdroj: BGR

13.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+