MojAndroid

Samsung včera oficiálne predstavil dvojicu nových “mega” smartfónov, ktoré sú charakteristické práve väčšími rozmermi a veľkými displejmi. Menší z nich, Galaxy Mega 5.8, disponuje 5,8 palcovým displejom s rozlíšením qHD a má rozmery 162,6 x 82,4 x 9 mm. Súrodenec s väčším 6,3 palcovým HD displejom  posunul hranicu ešte ďalej a jeho veľkosť dosiahla 167.6 x 88 x 8.0 mm.

porovnanie

Obidve zariadenia svojimi rozmermi prekonali čokoľvek, čo je momentálne dostupné na trhu a dokonca aj rekordmana v tomto segmente, Huawei Ascend Mate so 6,1 palcovým displejom (163.5 x 85.7 x 9.9 mm). Aby ste si vedeli predstaviť ako veľké zariadenia skutočne sú, zahraničný portál phonearena pripravil porovnanie veľkostí s niektorými populárnymi zariadeniami v reálnom merítku. Ak ste si mysleli, že Samsung Galaxy Note II je obrovský telefón, ktorý by ste nikdy vo vrecku nohavíc nenosili, ubezpečujeme vás, že séria Galaxy Mega si tam svoje miesto už určite nenájde. Smartfóny, ako Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S4 alebo HTC One, pôsobia pri nich ako skutočne miniatúrne zariadenia. Pozrite si porovnanie na obrázkoch a dajte nám vedieť, či by ste takto veľké smartfóny (alebo tablety?) dokázali využiť.

porovnanie2 porovnanie3

Update:

Do porovnanie sme pridali aj naše vlastné živé fotografie, kde porovnávame nový Samsung Galaxy Mega s Galaxy S4, Galaxy S III a tabletom Galaxy Note 8.0. Všetky fotografie môžete vidieť nižie.

Samsung Galaxy Mega porovnanie_9

12.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+