MojAndroid

Spoločnosť Samsung dnes predstavila dvojicu nových tabletofónov s operačným systémom Android pod označením Galaxy Mega. Tak ako sme vás prednedávnom informovali, nové prírastky rodiny Galaxy ponúkajú veľké 6,3-palcové a 5,8-palcové displeje s HD alebo qHD rozlíšením. Podľa informácií priamo od spoločnosti, sa predstavené modely objavia v Európe niekedy v budúcom mesiaci.

galaxy-mega-6-3

Väčší a výkonnejší model je vybavený spomínaným 6,3-palcovým displejom s HD rozlíšením (pravdepodobne 720p). O plynulý chod operačného systému Android 4.2 Jelly Bean sa stará čip Exynos 5250 s dvojjadrovým Cortex-A15 procesorom s taktom 1,7 GHz, ktorému sekunduje pamäť RAM o veľkosti 1,5 GB. Na zadnej strane sa nachádza 8 megapixelový fotoaparát s LED bleskom, ktorý pomôže pri snímaní v horších svetelných podmienkach, zatiaľ čo predný fotoaparát má 1,9 MPx. Zaujímavosťou je podpora rýchlej dátovej siete  LTE a IR vysielač, no samozrejmosťou sú aj bežné bezdrôtové technológie vrátane WiFi a NFC. Veľký displej bude vyžadovať väčšiu spotrebu energie a preto sa spoločnosť rozhodla zahrnúť batériu s kapacitou 3200 mAh. Vnútorné úložisko má podľa modelu veľkosť 8 alebo 16 GB a dostupné je aj rozšírenie prostredníctvom micro SD slotu. Rozmery zariadenia sú 167.6 x 88 x 8.0 mm a jeho váha je 199 gramov.

galaxy mega 5,8 android

 5,8-palcová verzia smartfónu Samsung Galaxy Mega ponúka menšie rozlíšenie qHD (960 x 540 pixelov) a slabší dvojjadrový procesor taktovaný na frekvenciu 1,4 GHz. Zadný fotoaparát má rovnaké rozlíšenie ako jeho väčší brat, no vnútorné úložisko má v tomto prípade len 8 GB. LTE, NFC ani IR vysielač v tejto verzii taktiež nenájdeme. batéria má kapacitu 2 600 mAh, podobne ako vlajková loď Samsung Galaxy S4. Rozmery tabletofónu sú 162.6 x 82.4 x 9.0 mm a hmotnosť je 182 gramov. Spoločnosť Samsung zatiaľ nezverejnila žiadne informácie o cene.

Zdroj: engadget, gsmarena

11.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+