MojAndroid

Slovensko sa konečne dočkalo spustenia navigácie od Google. Podporu Google navigácie pre Slovenskú republiku uvádzala spoločnosť už v decembri, kedy sme vás informovali o skorej dostupnosti služby aj pre naše územie. Táto je od dnešného dňa už plne funkčná a môžete ju začať bezplatne využívať.

maps-navigation-logo

Google túto novinku pravdepodovne oficiálne predstaví dnes o 10:00 prostredníctvom Google Hangout na sociálnej sieti Google+, ktorý môžete sledovať aj vy. Navigácia je štandardnou súčasťou väčšiny zariadení. Ak ju však vo svojom Androide ešte nemáte, môžete si ju jednoducho stiahnuť a doinštalovať priamo z obchodu Google Play. Navigácia je totižto priamou súčasťou aplikácie Google maps.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Turn-by-turn navigácia od Google ponúka okrem hlasového navádzania v slovenskom jazyku aj iné zaujímavé funkcie. Pri vyhľadávaní cieľa nemusíte vedieť celú adresu, stačí zadať názov obľúbenej reštaurácie alebo miesta rovnako, akoby ste vyhľadávali vo vyhľadávači Google. Využiť môžete navyše aj hlasové zadávanie cieľa, ktoré samozrejme funguje aj v slovenskom jazyku. Mapy od Google sú presné a navyše podporujú aj niekoľko vrstiev, medzi ktorými nechýbajú napríklad čerpacie stanice, parkovanie, bankomaty a banky, reštaurácie alebo satelitné zobrazenie. Rozmiestnenie čerpacích staníc a iných služieb však zatiaľ pri našom testovaní veľmi nefungovalo a na mape sme po spustení navigácie nenašli ani jednu.

Google navigácia_7 Google navigácia_3 Google navigácia_2 Google navigácia_4

V navigácii nechýba ani integrácia služby StreetView, v ktorej bolo Slovensko pridané len prednedávnom. Odbočky a križovatky si tak môžete pozrieť ešte pred jazdou, ako keby ste stáli priamo na mieste. Navyše, akonáhle sa budete blížiť ku cieľu, navigácia automaticky prepne do režimu Street View. K dispozícii je aj navigácia pre chodcov.

Google navigácia_1 Google navigácia_10 Google navigácia_9

Google navigácia rozsahom funkcií nebude konkurovať navigáciám akou je napríklad Sygic. Hlavnou nevýhodou je nutnosť aktívneho dátového spojenia, poteší však cenou.

3.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+