MojAndroid

Určite ste aj vy zachytili kauzu s malými i veľkými potravinovými reťazcami, ktoré si neplnili svoje povinnosti a potraviny skladovali v neprípustných podmienkach. Až 43,59% malých predajní a až 65,22% supermarketov a hypermarketov porušilo všeobecné pravidlá a zákony a s potravinami narábalo nedovolene – prepisovali dátum spotreby, prebaľovali staré mäso a podobne. Na podnet tejto kauzy sa rozhodol slovenský autor Peter Bartoš vytvoriť aplikáciu Lepšie Potraviny, ktorá by situáciu v obchodoch mala aspoň z časti zlepšiť.

lepsie-potraviny-main

Aplikácia Lepšie Potraviny bola vytvorená s cieľom vylepšiť situáciu v slovenských potravinách. Je spojená priamo s databázou Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej Republiky (ŠVPS SR), kde môžete priamo z aplikácie nahlásiť neporiadny obchod s pokazenou potravinou. Okrem popisu potraviny môžete ku správe v aplikácii priložiť aj fotografie, názov tovaru, dátum spotreby či názov a adresu prevádzky. Priamo v aplikácii nájdete aj všetky údaje, ktoré potrebujete, keď chcete nahlásiť nevhodný tovar v potravinovej prevádzke.

lepsie-potraviny-4 lepsie-potraviny-3 lepsie-potraviny-2 lepsie-potraviny-1

Aplikáciu Lepšie Potraviny musíme pochváliť nielen kvôli peknému, jednoduchému spracovaniu, ale aj kvôli nápaditej myšlienke, ktorá pomôže širokej verejnosti zvýšiť kvalitu potravín v našich obchodoch. Ak sa aj vy stretávate s nevhodnými potravinami na pultoch našich obchodov, nainštalujte si túto aplikáciu a nahláste prevádzku priamo na ŠVPS SR. Na Google Play je dostupná bezplatne, stiahnuť si ju môžete pomocou nášho widgetu.

Verzia: 1.4.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.4.0
Aktuálna cena: Zdarma

1.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+