MojAndroid

Každý z nás sa v detstve hral nejakú spoločenskú hru. Ak patríte medzi mladšiu generáciu, pokojne to mohol byť aj Scrabble. Ide o hru, ktorá si na naše územie našla cestu len prednedávnom a stala sa vcelku populárnou medzi všetkými generáciami. Základom tejto hry je skladanie slov z obmedzeného počtu písmen na špeciálnej hracej ploche, pričom za každé poskladané slovo získavate istý počet bodov. A presne takýto princíp ponúka aj slovenská verzia tejto hry s názvom Slovný duel od spoločnosti Binarts, pričom je vylepšená o niekoľko funkcií a súčastí.

slovny-duel-main

Hra Slovný Duel prináša veľmi známy princíp stolovej hry založenej na širokej slovnej zásobe. Pri tvorení slov z písmen, ktoré máte k dispozícii si nielen trénujete mozgové pochody, ale zároveň aj rozvíjate a upevňujete svoju slovnú zásobu, čo je vhodné najmä pre mladšiu generáciu hráčov. K dispozícii sú 2 herné módy – hra pre jedného hráča a online hra. V hre pre jedného hráča si môžete trénovať, ako vám skladanie slov ide a neskôr v hre cez internet môžete hrať proti reálnemu súperovi, ktorého si buď zvolíte alebo vám bude automaticky priradený. Online hra prebieha na spoločnom serveri pre Android aj iOS zariadenia, takže sa nemusíte báť, že by sa nenašiel nik, kto by si s vami zahral.

slovny-duel-1 slovny-duel-2

Hra je inak veľmi pekne spracovaná a ponúka herné súčasti, ktoré sú známe aj z hry Scrabble. Za všetky spomenieme napríklad bodovanie písmen a celých slov dvoj- alebo trojnásobnou hodnotou či vrecúško s písmenami, odkiaľ si ťaháte nové písmená pri vložení nejakého slova na hraciu plochu. Veľmi sa nám páči grafické spracovanie tejto hry a intuitívne ovládanie, ktoré pochopí aj najmladší hráč. Ak máte radi logické hry a slovenský jazyk vám nerobí problém, tak by ste si túto hru mali rozhodne zahrať!

slovny-duel-4 slovny-duel-3

Slovný Duel je na Google Play Store dostupný bezplatne. Hru pre jedného hráča môžete rovnako hrať donekonečna bezplatne, pri hre online je však nutné zaplatiť malý poplatok, ktorý bude použitý pre ďalšie fungovanie serveru. Nakoľko je táto hra naozaj výborne spracovaná, tak veríme, že vám tých pár drobných nebude robiť problém zaplatiť. Hru Slovný Duel si môžete stiahnuť pomocou nášho widgetu nižšie. Príjemné hranie!

Verzia: 1.6.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.6.0
Aktuálna cena: Zdarma

27.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+