MojAndroid

Po tom, ako v poslednej dobe unikajú informácie o pripravovanej Motorole X Phone, sa rozpráva aj o ďalšej generácii obľúbeného Nexus smartfónu. Takmer s istotou vieme, že jeho názov bude Nexus 5, čo napovedá nielen o veľkosti displeja, ale aj o verzii operačného systému Android, ktorý môže v tomto zariadení Google predstaviť. Malo by ísť o Android 5.0 Key Lime Pie.

nexus-5-fake-render-630
Aj takto môže vyzerať Nexus 5. Render pochádza zo známeho portálu DeviantArt.

Po informácie o najnovšie pripravovanom zariadení spoločnosti Google by sme nemuseli chodiť ďaleko. Dohady a špekulácie o parametroch tohto zariadenia totižto pochádzajú od vraj “18 ročného tínedžera z Nemecka”, ktorý je aj autorom vyššie situovaného renderu. Jeho dohady sa ale zhodujú aj s informáciami od ďalších zdrojov, a preto sa dajú pokladať za pravdepodobné. Nexus 5 by podla nich mal ponúkať:

  • 2 GB RAM, 
  • Android 5.0 Key Lime Pie,
  • procesor Snapdragon S600,
  • 5-palcový FullHD displej,
  • 3140 mAh batéria,
  • fotoaparát “s 3 zložkami”.

Zaujímavým je práve 3-zložkový fotoaparát. Podobnú technológiu ponúkajúcu 3 zložky snímania totižto predstavila spoločnosť LG vo svojej novinke Optimus G Pro, a preto je pravdepodobné, že by sa tento fotoaparát mohol vyskytovať aj v pripravovanom Nexuse 5. Žiadne z vyššie uvedených informácií však nemusia byť pravdivé a ich dôveryhodnosť nemôžeme nijako dokázať.

LG_Nexus4_1
Najnovší smartfón spoločnosti Google – Nexus 4.

 

Andy Rubin, teraz už bývalý šéf Androidu, len pred pár dňami vystúpil na verejnosti s tým, že ďalší Nexus smartfón môže vyrobiť aj Samsung. Najprv by sa však mal “postaviť pevne na vlastné nohy“, čo zrejme znamená, že by mal dokázať, že je hoden výroby Nexus zariadenia pre spoločnosť Google. Avšak vzhľadom na to, že Samsung len pred pár dňami predstavil novú vlajkovú loď Galaxy S4, budú jeho výrobné kapacity pre iné zariadenia zrejme dosť obmedzené. Necháme sa teda prekvapiť, kto bude výrobcom najnovšieho Nexus zariadenia a aké špecifikácie toto zariadenie ponúkne.

Zdroj: AndroidAndMe

22.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+