MojAndroid

Stratégiou takmer každého výrobcu zariadení s operačným systémom Android je priniesť na trh široké spektrum zariadení v rôznych cenových reláciách, aby si zákazník mal z čoho vybrať. Spoločnosť Huawei nie je výnimkou a podľa najnovších informácií pracuje na cenovo dostupnom tablete s názvom MediaPad 7 Vogue, ktorého hardvérové špecifikácie unikli pred nedávnom na verejnosť. Podľa portálu EVleaks bolo zariadenie certifikované už 22. februára a dostupné budú dve varianty, pod rovnakým menom.

Huawei-MediaPad-7-Vogue-spec-sheet-leaks

Prvá varianta tabletu Huawei MediaPad 7 Vogue bude vybavená štvorjadrovým procesrorom ARM Cortex A9 s frekvenciou 1.2 GHz a druhá bude dostupná s podobným, no o niečo rýchlejším 4-jadrovým procesrorom ARM Cortex A9 taktovaným na frekvenciu 1,5 GHz. Okrem toho bude disponovať 7-palcovým displejom s malým rozlíšením 1024 × 600 pixelov a používatelia budú môcť tablet využívať aj ako multimediálny prehrávač vďaka HDMI portu. Nový MediaPad ponúkne aj konektivitu do 3G siete a samozrejme bezdrôtovú technológiu Wi-Fi.

Hoci nie je známe, ktorá varianta sa dostane na Slovensko, predpokladá sa, že cena sa bude pohybovať pod hranicou 200 dolárov. Povráva sa, že tablet bude orientovaný na hry a zábavu, no nie sme si istý, či spomínaný procesor poskytne kvalitný herný zážitok. Veľkú konkurenciu však vidíme hlavne v novej verzií Nexus 7, ktorá bude pravdepodobne predstavená na Google I/O v máji tohto roka. Cenovo dostupné tablety sa tešia veľkému záujmu zákazníkov a podľa posledných predpovedí spoločnosti IDC, Android tablety už tento rok predbehnú tie od konkurenčnej spoločnosti Apple, najmä vďaka takýmto modelom.

MôjAndroid TIP: IDC: Android tablety predbehnú Apple už v tomto roku

Zdroj: androidcommunity

21.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+