MojAndroid

Čínska spoločnosť ZTE patrí medzi významných výrobcov mobilných zariadení s operačným systémom Android, ktoré sú  zaujímavé svojim pomerom ceny a výkonu. Počas veľtrhu MWC 2013 predstavila príťažlivý smartfón Grand Memo, ktorý bude konkurovať v segmente tabletofónov a to nielen vďaka svojmu obrovskému 5,7-palcovému displeju. Dnes sa však objavili nové špekulácie o pripravovanom modeli ZTE U935, ktorý ponúkne výborný výkon za veľmi priaznivú cenu.

ZTE U935 Lacný Android so slušným výkonom

Hardvérová výbava smartfónu ZTE U935 zahŕňa štvorjadrový procesor Mediatek MT6589 taktovaný na frekvenciu 1,2 GHz a pamäť RAM o veľkosti 1 GB. Uvedený procesor bol predstavený ešte v minulom roku a hoci nie je kráľom výkonnostných testov, v danej cenovej hladine ponúka pozoruhodný výkon. Čip je založený na štyroch ARM Cortex A7 jadrách a grafickom procesore PowerVR Series5XT a mal by byť energeticky efektívny. Smartfón okrem toho ponúkne slušnú 2,500 mAh batériu, 5-palcový Full HD displej, 8 Mpx zadnú kameru a 0,3 Mpx prednú kameru. Vnútorné úložisko bude mať veľkosť 8 GB a podporu pre microSD karty.

zte-u935

Podľa uniknutých informácií sa bude toto zariadenie predávať za cenu 1,500 čínskych jüanov, čo je približne 185 €. To je menej než tretinová cena dnešných high-end smartfónov a bude zaujímavým riešením pre používateľov, ktorí hľadajú smartfón s veľkým displejom, no nepotrpia si na najnovšie technológie. Spoločnosť ZTE doposiaľ nevydala oficiálne stanovisko a preto informácie považujeme za dohady.

Zdroj: androidauthority

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+