MojAndroid

Spoluprácou spoločností ZTE a nVidia vznikol prvý smartfón na svete s integrovaným čipom Tegra 4. Super smartfón spoločnosť ZTE predstavila bez konkrétnejších detailov a dokonca nie je známe ani jeho meno, či ďalšie špecifikácie. Z predstavenia sa však svet dozvedel, kedy by tento smartfón mohol prísť na trh. Predbežný začiatok predaja bol naplánovaný už na toto leto!

ZTE-super-phone

Prvý smartfón na svete s Tegra 4 bude poháňaný 4 výkonnými Cortex-A15 jadrami so zatiaľ neznámym taktovaním. Integrovaný grafický čip tak bude ponúkať 72 výkonných grafických jadier, narozdiel od 60 jadier v novo-predstavenej zmenšenej verzii procesora Tegra 4i. Rovnako nikoho neprekvapí, že toto zariadenie bude poháňané operačným systémom Android, zrejme vo verzii 4.1 Jelly Bean, prípadne vo verzii 4.2. Ďalšie špecifikácie tohto zariadenia prezradia spoločnosti na blížiacej sa výstave spotrebnej elektroniky MWC 2013 v Barcelone alebo na súkromnom predstavení v čo najbližšej dobe po MWC. Hlavným zmyslom tohto predstavenia (bez detailov) bolo upozorniť zákazníkov na to, že ZTE ako prvé na svete predstaví zariadenie s Tegra 4 čipom. Pri cenovej politike spoločnosti môžeme očakávať cenu zariadenia na úrovni 400 – 500 EUR, to sú však len subjektívne odhady. O ďalších informáciách o super-smartfóne od ZTE vás budeme informovať hneď, ako budú známe.

Zdroj: Slashgear

21.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+