MojAndroid

V roku 2010, publikovala spoločnosť Nokia zaujímavú štúdiu v ktorej sa hovorí, že priemerný používateľ mobilného telefónu ( máme na mysli všetky, nielen smartfóny), sa denne pozrie na telefón 150 krát. Nokia uviedla, že výsledky štúdie platili celosvetovo, čo sa mnohým analytikom nepáčilo. Časom však aj iné spoločnosti, ako T-Mobile USA toto číslo potvrdili. V minulom roku sa v Anglicku dokonca hovorilo o čísle 200 za deň, čo je už veľmi znepokojivé. Výsledky berú v úvahu len základné operácie ako telefonovanie, písanie správ a podobne. V tabuľke nižšie nájdete aj pole hranie hier, no v každom telefóne dnes nájdete aspoň jednu jednoduchú hru.

Priemerný používateľ sa denne pozrie 150 krát

Ak by sme si mali vypočítať, ako často sa podľa týchto výsledkov pozrie používateľ na svoj telefón, vyšlo by nám priemerne každých 7 minút. Samozrejme spánok neberieme do úvahy. Ale čo ľudia naozaj robia pri takom veľkom počte pohľadov ? Tomi Ahonen, bývalý výkonný riaditeľ Nokie, poskytuje scenár, ktorý vytvoril na základe spotrebiteľskej štatistiky spávania sa na telefónoch a niektorých osobných skúsenostiach.

Písanie správ 23 krát
Telefonovanie 22 krát
Pozeranie na hodiny 18 krát
Nastavenie budíka 8 krát
Fotografovanie 8 krát
Hudobný prehrávač 13 krát
Hranie hier 12 krát
Kalendár 5 krát
Sociálne siete 9 krát
Čítanie správ 6 krát
Vyhľadávanie 3 krát
Prezeranie webu 3 krát
Prehrávanie videa 6 krát
Nabíjanie 3 krát
Odkazovač 1 krát
Ostatné 10 krát

Posledné pole “Ostatné” zahŕňa aktivity, ako sťahovanie nových aplikácií, používanie navigácie, zapnutie svetla na zadnej kamere a podobne. Upozorňujeme, že sa jedná o priemerné hodnoty a nie každý sa stotožní s týmito tvrdeniami. Napríklad v redakcii často využívame Gtalk pre vzájomnú komunikáciu, takže sa zníži telefonovanie a zvýši pole sociálne siete. Ako to je vo vašom prípade ?

Zdroj: PhoneArena

23.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+