MojAndroid

Vesmír už od nepamäti fascinoval človeka, no až moderné technológie umožnili astronómom sledovať hviezdy, vyslať sondy na obežnú dráhu iných planét a podobne.  Len málokde nájdeme lepší zdroj informácií a fotografií vesmíru, než na domovských stránkach americkej agentúry NASA (National Aeronautics and Space Administration). V prípade, že sa o túto tému zaujímate, člen XDA fóra d-fader, vydal zaujímavú Android aplikáciu s názvom Fresco, ktorá prináša dennú dávku informácií a fotografií z vesmíru priamo z NASA.

Fresco Android aplikacia

Zdá sa vám vyššie uvedený obrázok známy ? Je to akási novelizácia Sixtínskej kaplnky od Michelangela, ktorú autor našiel na internete a rozhodol sa ju použiť ako ikonu aplikácie.  Nástenné maľby tohto typu sa nazývajú fresky, takže z toho vznikol aj názov “Fresco”. Samotná aplikácia je veľmi jednoduchá a je v podstate akousi čítačkou správ stránky apod.nasa.gov, na ktorej sa denne aktualizuje nová vesmírna fotografia alebo video s popisom obsahu. Fotografie sa načítavajú vo veľkom rozlíšení a priamo z aplikácie je ich možné nastaviť ako pozadie úvodnej obrazovky smartfónu. Samozrejmosťou je prístup k archívu predchádzajúcich fotografií, možnosť zobraziť náhodný obrázok, označiť si jednotlivé fotografie za obľúbené alebo zdieľať ich na sociálne siete.

Ak ste fanúšikom astronómie a radi sa niečo nové dozviete o rôznych vesmírnych záhadách, Fresco si určite nájde miesto vo vašom Android smartfóne.

22.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+