MojAndroid

Smartfóny so štvorjadrovým procesorom budú za chvíľu tak bežné, že sa objavia aj v tých najlacnejších zariadeniach. Dôkazom toho je aj nový smartfón Huawei G520 určený pre čínsky trh, ktorý sa má predávať len za 225$ –  po prepočte za 175€.

Huawei G520 síce nie je vybavený práve tými najvýkonnejšími komponentami, no za jeho hlavnú výhodu považujeme práve nízku cenu. Poháňaný je štvorjadrovým procesorom Mediatek MT6589 so štyrmi Cortex A7 jadrami taktovanými na 1,2GHz. Kde G520 zaostáva, je kapacita RAM. Zatiaľ čo v low-endoch sa stáva bežná 1GB veľkosť operačnej pamäte, v novinke od Huawei to je len 512MB. Smartfón disponuje tiež 4,5 palcovým IPS displejom s neznámym rozlíšením a 5Mpix fotoaparátom. Operačný systém má byť vo verzii Android 4.x, no zatiaľ sa presne nevie či pôjde o 4.1 Jelly Bean alebo starší 4.0 Ice Cream Sandwich.

Huawei G520 sa má v Číne začať predávať od 21. januára, no na náš trh sa pravdepodobne nedostane. Dúfajme však, že Huawei plánuje vyrábať podobné lacné smartfóny aj pre Európu.

Zdroj: phonearena

15.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+