MojAndroid

Jednou z noviniek v čerstvo predstavenom Androide 4.1 Jelly Bean je aj hlasový asistent a vyhľadávač nazývaný Google Now. Na internete sa objavilo video, na ktorom sú zachytené schopnosti nového hlasového ovládania. Napriek tomu, že boli demonštrované na prvotných buildoch Androidu Jelly Bean, si Google Now s 47 otázkami a príkazmi poradil veľmi dobre. Ak by nové hlasové ovládanie fungovalo aj v slovenskom jazyku, bolo by pre nás ešte zaujímavejšie.

Google Now však nie je iba obyčajným hlasovým ovládaním, asistentom alebo vyhľadávačom. Má v sebe totiž aj kus inteligencie, ktorá sleduje vaše správanie, ako napríklad čo vyhľadávate na internete, dáta z kalendára a Google máp. Váš smartfón tak bude vedieť kam idete a ako rýchlo sa tam dostanete, bude schopný navrhnúť alternatívne trasy a dokonca vás upozorní kedy máte odisť z domu, aby ste sa včas dostali na dohodnutú schôdzku. S Google Now budete automaticky informovaní o športových udalostiach vášho obľúbeného futbalového alebo hokejového tímu. Získať môžete tiež odporúčania na reštaurácie vo vašom blízkom okolí alebo správy o aktuálnych udalostiach v danom regióne. Využití je naozaj veľa a myslíme si, že  Google Now svojimi funkciami a výkonom poráža aj SIRI od Apple. Posúďte sami.

Zdroj: androidpolice

4.7.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+