MojAndroid

S neustále sa rozvíjajúcim trhom mobilných zariadení stúpa aj počet ich krádeží a strát. Tento trend pociťujú najmä výrobcovia v USA, kde sa vytvorila aj iniciatíva na potlačenie tohto druhu kriminality. Zapoja sa do nej spoločnosti Google, Samsung, Apple, Nokia, Microsoft, ale aj 5 najväčších amerických operátorov. Spolu chcú vytvoriť vzdialený systém na resetovanie zariadení, ktoré sa dostanú do rúk zlodejov.

Každý z používateľov hociktorej z mobilných platforiem tak bude mať možnosť na diaľku vymazať svoje zariadenie. Výbornou správou je však aj to, že o dáta natrvalo neprídu a pri navrátení zariadenia si ich budú môcť spätne obnoviť. Možnosť zvaná aj “kill-switch” by mala byť dostupná v každom mobilnom zariadení ako súčasť nastavení, pričom bude len na používateľoch, či si ju aktivujú alebo nie. Niečo podobné dnes ponúka platforma iOS 7, kde sa nachádza možnosť nazývaná Activation Lock.

android

Android takúto možnosť ponúka zatiaľ len formou aplikácií z Obchodu Play, prípadne počítačovou utilitou Android Device Manager, ktorá však zatiaľ neponúka také pokročilé funkcie ako napríklad obnovenie vymazaných dát. Samsung a ostatní Android výrobcovia však majú ešte takmer rok na to, aby takúto funkciu vložili do svojich zariadení. Ako sa k tejto otázke postavíte vy? Zapnete si kill-switch na svojom budúcom Androide?

Zdroj: AndroidAuthority

16.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+