MojAndroid

Každý z nás určite pozná ten pocit, keď sa smartfónu vybije batéria práve keď ho potrebujete najviac a nikde v blízkosti nie je žiadna možnosť nabíjania. Výrobcovia v tomto smere preferujú v rámci svojich produktov menšiu batériu s nižšou kapacitou, aby zachovali tenký profil konštrukcie a samozrejme aj nízku hmotnosť. To však nie je prípad nového čínskeho smartfónu s názvom Eton Thor, ktorý je vybavený masívnou batériou s kapacitou 5000 mAh a pritom jeho hrúbka dosahuje 9 milimetrov.

eton thor android

Zabudovaná batéria smartfónu Eton Thor ponúkne podľa výrobcu až 1100 hodín v pohotovostnom režime, to je takmer neuveriteľných 46 dní. Ak by sme mali len papierovo porovnať novinku s inými zariadeniami, náskok vo výdrži je veľmi veľký. Napríklad Samsung Galaxy S4 ponúka výdrž 15 dní v pohotovostnom režime, zatiaľ čo Xperia Z1 vydrží v podľa špecifikácie takmer 36 dní a HTC One 20 dní a iPhone 5S približne 10 dní. Ak sa pozrieme na telefonovanie, smartfón vydrží 55 hodín v 2G sieti a 21 hodín v sieti 3G.

Eton Thor ponúkne po hardvérovej stránke osemjadrový čip MediaTek MT6592 s grafickou jednotkou Mali-450,  spolu s 2 GB pamäte RAM. Bližšie informácií však v tejto chvíli nie sú dostupné a to platí aj o cene a dostupnosti.

Zdroj: phonearena

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+