MojAndroid

Multimédiá | Sila ≠ kvalita

Asus Fonepad Note FHD 6 je vďaka dostatočnému výkonu vhodný na prehrávanie akéhokoľvek typu multimédia v takmer každej kvalite. Bezproblémovo zvládne prehrávanie Full HD filmu pomocou aplikácie Galéria a v prípade, že smartfón nezvláda prehranie niektorého z formátov videa, môžete využiť alternatívne aplikácie, napr. MX Player alebo BS Player.

 asus-fonepad-note-fhd-6-88

Rovnako bezproblémové bolo aj prehrávanie hudby. Na to v tomto zariadení slúži natívna aplikácia Hudba Play, ktorá ponúka všetky základné funkcie a vlastnosti. Nájdete tu prehľadné rozdelenie všetkých skladieb podľa viacerých kritérií a nechýbajú ani pokročilé nastavenia a ekvalizér s prednastavenými profilmi. Akonáhle však zmeníte nastavenia zvuku v prehrávači hudby, zmeníte radikálne hlasitosť a kvalitu prehrávaného zvuku cez reproduktor, čo vám neodporúčame. Na dodatočné úpravy výstupu použite radšej iba profil Hudba v predinštalovanej aplikácii AudioWizard priamo od Asusu, pri tejto voľbe má hlasitý reproduktor zrejme najlepšie vlastnosti. Iné to je s výstupom do slúchadiel, kde sa s nastaveniami audia môžete pohrať do väčšej miery.

Pri kvalite hlasného reproduktora sa pozastavíme. Asus do tohto zariadenia vložil veľmi výkonné a veľké reproduktory, ktoré nájdeme na prednej strane v spodnej a hornej časti. Sú naozaj hlasné a silou by mohli konkurovať aj reproduktorom v smartfónoch spoločnosti HTC – BoomSound. Ich kvalita je však nižšia, čo pocítite najmä pri vyšších hlasitostiach, kedy sa zvuk skresľuje a zlieva. Ak je však pre vás prvoradá sila prehrávaného zvuku, Asus Fonepad Note FHD 6 je určený presne pre vás. Ak ste však fajnšmeker a hudbu si vychutnávate vo vyšších kvalitách, siahnite radšej po slúchadlách, trebárs aj po tých v balení. Ich zvuk je rozhodne lepší a na každodenné používanie vám tieto slúchadlá poslúžia dostatočne.

Asus-FonePad-Note6-20

Fotoaparát | 8 megapixel bez blesku

Zadnú stranu zariadenia Asus Fonepad Note FHD 6 zdobí fotoaparát s 8 Mpix rozlíšením. Chýba mu však spoločník, na ktorého sme si už za tie roky všetci zvykli – blesk. Tento fakt počas dňa ani nepostrehnete. Akonáhle ale chcete zachytiť momentku v noci alebo za prítmia, zistíte, že blesk je naozajstným pomocníkom a jeho prítomnosť v smartfónoch netreba zatracovať. Asus však absenciu blesku kompenzuje bohatými softvérovými možnosťami fotoaparátu, medzi ktorými nechýbajú také vychytávky, ako panoráma, HDR, inteligentné odstránenie objektov na fotografii či obrázok GIF, ktorý môžete vytvoriť v reálnom čase.

Nastavenia fotoaparátu sú bohaté aj na parametre snímania. Pri fotografovaní si môžete upraviť hodnoty vyváženia bielej aj expozície, potešia však tiež možnosti pre zmenu šumu, rozlíšenia, uzávierky, samospúšte, zhluku, zaostrenia či rozpoznania tváre. Nakoľko ponúka fotoaparát naozaj množstvo funkcií, nájdete v ňom aj sprievodcu vo forme kurzu, ktorý vás zoznámi so všetkým, čo fotoaparát v tomto zariadení obsahuje. Nakoniec už pridávame len ukážky fotografií a videa, ktoré si môžete stiahnuť aj v pôvodnom rozlíšení.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 
30.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+