MojAndroid

Patentový úrad Spojených štátov zverejnil nové podanie spoločnosti Google, ktoré odhaľuje budúce využitie zadnej strany Android smartfónov a tabletov pre ovládanie určitých akcií systému. Používateľ takýchto zariadení bude môcť napríklad otočiť stránku elektronickej knihy alebo posúvať fotografie v galérii jednoduchým dotknutím sa vyhradenej plochy zadného krytu. Podľa portálu Patentbolt tento nápad registrovala ako prvá spoločnosť Apple v roku 2006, no doposiaľ nebol využitý. Zdá sa že Google privedie spomínanú funkciu na trh ako prvý.

Google patent backtap

Na obrázku vyššie môžete vidieť diagram, ktorý znázorňuje spôsob fungovania s Android smartfónom. Zadný kontakt bude schopný rozoznať či je dotyk dostatočný na to, aby sa spustila nejaká akcia v systéme. Zdá sa, že kontaktná plocha na zariadeniach bude pomerne veľká a rozdelená na viaceré časti. V prípade tabletu budú plochy prispôsobené pre držanie v horizontálnej polohe a používateľ bude schopný vyvolať interakciu oboma rukami. Google ďalej dodáva, že mobilné zariadenia môžu poskytovať vizuálnu, zvukovú alebo hmatovú odozvu. To znamená, že keď zariadenie zaregistruje dotyk, oboznámi používateľa buď prehraním zvuku alebo vibráciou.

Patent bol pôvodne podaný v treťom kvartáli minulého roka a len nedávno ho patentový úrad zverejnil. Podľa Googlu nájde nová funkcia uplatnenie v budúcich zariadeniach, ako sú smartfóny, tablety, čítačky kníh, Chromebook a iné.

Zdroj: patentbolt

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+