MojAndroid

Ak ste čakali na aplikáciu, ktorá by vám umožnila sledovanie live streamov slovenských televízií, tak už nemusíte. Android aplikácia Slovak TV ponúka totiž možnosť sledovať celý rad televíznych staníc priamo z vášho Android zariadenia. Na výber máte všetky väčšie televízne stanice zo Slovenska, medzi ktorými nájdete STV1, STV2, Markizu, Doma, TA3, JOJ, JOJ Plus, Dajto, Musiq1 a Region.

 

Nie je teda nič jednoduchšie, ako si nainštalovať aplikáciu Slovak TV a začať sledovať svoj obľúbený seriál alebo reláciu. Live stream si samozrejme užijete aj prostredníctvom mobilného internetu, pre plynulé prehrávanie však budete potrebovať minimálne prenosové rýchlosti poskytované 3G sieťou. Pri streamovaní prostredníctvom EDGE sa obraz už zasekával.

Rozlíšenie streamovaného videa činí 320×240 bodov. Video je dobre pozerateľné aj na telefónoch s väčšími uhlopriečkami displeja, no pozriete si ho aj na tabletoch. Pri uhlopriečke 7 palcov je však pri rýchlejších scénach už viditeľná pixelizácia. Aplikácia v podstate pozostáva len s odkazov na streamy jednotlivých televízií, ktoré sa môžu otvoriť v ľubovoľnej aplikácii pre prehrávanie videa – napríklad v natívnej galérii Androidu alebo v populárnej aplikácii MX Player. Výber je len na vás.

Aplikácia Slovak TV je zadarmo dostupná na Google Play, má veľkosť 284KB a je kompatibilná so zariadeniami s Androidom vo verzii 2.3.3 a vyšším. Pre správnu funkčnosť streamovania na telefónoch či tabletoch s Androidom nižšej verzie ako 4.0 Ice Cream Sandwich, však autor odporúča nainštalovať MX Player vrátane kodekov. Za aplikáciu Slovak TV môžete od 16.11 zahlasovať aj v developerskej súťaži Android Code 2012.

12.10.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+