Vlajkové modely Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro dostávajú stabilný MIUI 12

Grafická nadstavba MIUI 12, ktorá je určená pre smartfóny značky Xiaomi a Redmi, bola odhalená koncom apríla a oficiálne uvedená o mesiac neskôr. Z tohto dôvodu ju nemohli mať ani tohtoročné vlajkové lode Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro, ktoré boli predstavené ešte vo februári. Týmto dňom je ale podľa portálu GSMarena koniec, pretože obidva modely dostávajú stabilnú verziu MIUI 12. Zatiaľ ale bohužiaľ len v Číne.

Dostupnosť pre globálny model zatiaľ nebola oznámená

Nadstavbu MIUI 12 by malo dostať 47 smartfónov, ale doteraz sa tak stalo len u pár vlajkových modelov Xiaomi a Redmi z roku 2019. Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro sú pritom aktuálne najvyššie modely spoločnosti a tak je prekvapivé, že MIUI 12 nedostali ako prvé. Čínskym majiteľom série Mi 10 oznámili ich zariadenia dostupnosť aktualizácie s označením MIUI v12.0.1.0 len včera. Jej veľkosť je 820 MB. Zatiaľ nebolo oznámene, kedy sa dostane aj na globálnu verziu smartfónov, ale pravdepodobne sa tak stane až budúci mesiac.

Čo prináša MIUI 12?

MIUI 12 prináša viacero vylepšený. Pretože ide o grafickú nadstavbu, tak je väčšina vizuálneho rázu. Majitelia Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro sa po aktualizácii dočkajú napríklad nových priesvitných animácií s 3D nádychom, čo pôsobí príjemnejšie na oči. Možnosti personalizácie rozšíria Super pozadia. Super pozadie je dynamické pozadie, ktoré pri odomknutí smartfónu urobí zaujímavý zoom efekt. Tmavý režim dostane verziu 2.0 a prepne do čierneho hávu nielen systémové aplikácie, ale aj aplikácie tretích strán.

Zmenou by mal prejsť aj multitasking, ktorý umožní zobraziť viacero aplikácií naraz v plávajúcich oknách podobne ako v systéme Windows. Aplikácie v oknách bude možne presúvať alebo minimalizovať do notifikácií. V aplikácii fotoaparátu pôjde preorganizovať ikonky jej funkcii podľa vôle používateľa, aby ich mal bližšie po ruke. Zlepší sa aj bezpečnosť. V ľavom hornom rohu stavovej lišty po novom uvidíte, k akým častiam smartfónu pristupujú jednotlivé aplikácie, ktoré bežia na pozadí.

Náš tip
Huawei AppGallery: Do obchodu pribudlo 18 slovenských aplikácií

 

Disqus Comments Loading...