Xiaomi ukončuje podporu. Tieto smartfóny už nedostanú žiadnu aktualizáciu

Xiaomi 12T Zdroj: Jakub Marcin

Aj keď výrobcovia sa snažia svoje zariadenia držať pri živote väčšinou tri až päť rokov, samozrejme sa to líši pri každom smartfóne. Xiaomi už v tomto čase vydáva na svetlo sveta aktualizáciu na MIUI 13, ktorej úvod firma istý čas aj odkladala kvôli vtedy ešte nevyriešeným problémom. Nie všetky telefóny ju ale dostanú. Pokiaľ ste ju ešte nezaregistrovali, možno poznáme dôvod. Informuje o tom xiaomiui.

Xiaomi 12 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Xiaomi EOS zoznam

Pokiaľ na tomto zozname náhodou nájdete vaše zariadenie, nie je to pre vás dobrá správa. Znamená to, že už nebudete dostávať bezpečnostné aktualizácie, ani updaty operačného systému. To jednoducho značí o tom, že váš mobil je najlepšie vymeniť, pokiaľ chcete 100 % funkčnosť. Odporúčame v tom prípade si prezrieť zoznam najlepších Xiaomi smartfónov. Spoločnosť ale ponúka podporu na relatívne dosť dlhý čas, takže pokiaľ máte zariadenie z roku 2020 a novšie, určite sa netreba obávať.

XIAOMI EOS zoznam | Zdroj: xiaomiui

Najnovšie v decembri do zoznamu pribudlo ďalších päť zariadení. Patria tam POCO X2, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi 8 a Redmi 8A. Nie je to však nič prekvapivé, najmä pred očakávaným predstavením novej série Redmi K60. Vyššie môžete vidieť celkový zoznam dnes už nepodporovaných zariadení Redmi.

Náš tip
Najpredávanejšia séria Samsung telefónov sa onedlho dočká nástupcov
Disqus Comments Loading...