Google Play sa dočká viacerých vylepšení pre smart hodinky s Wear OS

Wear OS | Foto: Redakcia

Sťahovanie aplikácií a doplnkov pre smart hodinky so systémom Wear OS bude po novom o trochu jednoduchšie. Spoločnosť Google prostredníctvom oficiálneho blogu oznámila viacero zmien pre obchod Google Play, ktoré zavádza práve za týmto účelom.

Nové kategórie a vzdialená inštalácia aplikácií

V základe ide o to, že digitálny obsah pre operačný systém Wear OS bude možné vyhľadať a nainštalovať aj zo smartfónu. V ponuke obchodu Google Play pribudla podpora nových výrazov “Watch” alebo “Watch faces”, pomocou ktorých je možné efektívnejším spôsobom vyhľadať aplikácie určené pre smart hodinky.

K tomu majú pribudnúť aj samostatné kategórie “Wear OS” a “Watch Faces for Wear OS”, v ktorých budú združené najpopulárnejšie aplikácie a doplnky pre smart hodinky s Wear OS. Tento obsahu bude navyše možné na hodinky nainštalovať aj zo smartfónu.

Wear OS | Foto: androidpolice
Wear OS | Foto: androidpolice
Wear OS | Foto: androidpolice

Funguje to bude tak, že po stlačení na tlačidlo “Install” sa daná aplikácia či doplnok začnú inštalovať do spárovaného zariadenia s Wear OS. Podporované zariadenia budú zobrazené pod tlačidlom na spustenie inštalácie.

Inštalácia aplikácií do Wear OS | Foto: androidpolice
Inštalácia aplikácií do Wear OS | Foto: androidpolice

Vylepšujú aj obchod na hodinkách

Google hlási, že úpravami prechádza aj obchod Google Play určený priamo pre smart hodinky so systémom Wear OS. Aplikácia sa dočká vizuálnej úpravy v súlade s dizajnom Material You, ktorý by okrem iného mal zjednodušiť ovládanie cez ciferník.

Vylepšené má byť aj zobrazovanie informácií o nákupoch v aplikáciách, kedy sa webová stránka s podrobnosťami otvorí na smartfóne alebo priamo v prehliadači. Novinky sa do obchodu Google Play Store dostanú v najbližších týždňoch.

Náš tip
V Google Play prebieha akcia, niektoré platené aplikácie a hry sú teraz zadarmo
Disqus Comments Loading...