Wear OS: Nový update prináša lepší výkon a zmenu vzhľadu

Spoločnosť Google na svoju platformu Wear OS ešte stále nezabúda. V jeseni tohto roku by mali zariadenia s Wear OS dostať aktualizáciu obsahujúcu nové vylepšenia týkajúce sa optimalizácie systému a vzhľadu.

Wear OS by mal byť prehľadnejší a rýchlejší

Podľa informácií na portáli androidpolice.com, by mala OTA aktualizácia priniesť lepší prístup k informáciám a k zoznamu aplikácií. Vylepšené by malo byť aj párovanie so zariadeniami, ktoré by malo byť oveľa jednoduchšie. Aktualizácia bude obsahovať aj vylepšenie nadstavby pre intuitívnejšie ovládanie a spravovanie vzhľadu či rôznych aktivít.

Systém bude až o 20 percent rýchlejší

Na základe informácií by mala mať nová aktualizácia za následok rýchlejšie fungovanie systému. Podľa spoločnosti Google by malo byť otváranie aplikácií rýchlejšie až o 20 percent.

Zrýchlenie by malo byť vidieť aj na hodinkách s menej ako 1 GB RAM, ktoré doposiaľ trpeli slabým výkonom, ako napríklad model Fossil Sport. Tie sú aj vzhľadom na rok ich predstavenia stále použiteľnými zariadeniami a vďaka aktualizácii sa miera ich použiteľnosti výrazne zvýši.

Ďalšou zaujímavosťou jesennej aktualizácie bude aj aplikácia zobrazujúca počasie. Tá by mala obsahovať hodinovú predpoveď a rôzne upozornenia. Taktiež sa pracuje aj na aktualizácii jadra Wear OS na Android 11. Bol by to skok až o dve verzie, keďže Wear OS pracuje aktuálne na báze systému Android Pie.

Náš tip
Qualcomm Snapdragon Wear 4100+ zvýši výkon a výdrž smart hodiniek

Disqus Comments Loading...