Vivo už budúci týždeň predstaví svoj prvý skladací smartfón

Zdroj: Notebookcheck.net

Trh skladacích smartfónov začína byť zaujímavý pre čoraz väčšie množstvo výrobcov. Čínska spoločnosť Vivo by mala poodhaliť svoj prvý skladací smartfón už budúci týždeň. Informáciu priniesol portál GizChina.

Novinka bude predstavená už v pondelok

Spoločnosť Vivo totiž vydala na čínskej sociálnej sieti Weibo upútavku, ktorá oznamuje blížiace sa vydanie smartfónu Vivo X Fold. Ten by mal byť prvým zariadením spoločnosti so skladacím dizajnom a flexibilným displejom. Informácie o smartfóne budú zverejnené už v pondelok, 28. marca.

Teaser na Vivo X Fold | Zdroj: GizChina.com

Spoločnosť predstavila svoj prvý teaser ako motýlie krídla, znázornené vyššie. Z toho sa dá predpokladať, že zariadenie je vyrobené vo formáte knihy s flexibilnou obrazovkou, ktorá sa skladá do tela. Dizajnovo bude smartfón teda podobný modelom Samsung Galaxy Z Fold3 5G a Huawei Mate X2.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Vonkajšia časť Vivo X Fold bude obsahovať sekundárny displej s malým otvorom v strede v hornej časti pre selfie fotoaparát. Zariadenie tiež údajne dostane komplexný kĺbový mechanizmus, ktorý umožní zložiť polovice tela bez medzery. Už pred niekoľkými dňami tiež unikli obrázky jeho duálnych ultrazvukových snímačov odtlačkov prstov.

Aké budú špecifikácie Vivo X Fold?

Ďalej sa hovorí o prítomnosti fotoaparátu so štyrmi snímačmi, uzavretými v okrúhlom module. Na jeho výrobe sa podieľala spoločnosť Zeiss. Primárnym snímačom by mohol byť 50 MP Samsung S5KGN1 senzor, ktorý využívajú aj smartfóny Vivo X70 Pro+, Google Pixel 6 Pro alebo čerstvá novinka Vivo X Note.

Konštrukcia Vivo X Fold | Zdroj: GizChina.com

Už dávnejšie sa tiež informovalo, že smartfón Vivo X Fold bude vybavený vlajkovým čipsetom Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 s ôsmimi jadrami (s frekvenciou až 3,0 GHz). O výdrž sa má postarať 4600 mAh batéria s podporou 80 W rýchleho nabíjania. Viac informácií sa dozvieme už zajtra.

Náš tip
Dvojica lacných Samsung smartfónov dostáva bezpečnostnú aktualizáciu

.

 

Disqus Comments Loading...