Téma týždňa: Ktorý operátor má najvýhodnejšiu vianočnú ponuku?

Ak vám náhodou skončila viazanosť alebo plánujete presun čísla od jedného operátora k druhému, máme pre vás niekoľko informácií. V tohtotýždňovej Téme týždňa sme sa totižto venovali ponuke slovenských operátorov a nižšie si môžete prezrieť, čo všetko vám naši operátori na Vianoce ponúkajú.

    

Orange

Ponuka operátora Orange sa po zásadnej zmene, ktorá sa uskutočnila skôr v tomto roku, moc nezmenila. Orange si zakladá na svojich WOW paušáloch, v ktorých si zákazník môže vyskladať taký program, ktorý mu najviac vyhovuje. Pri WOW paušáloch si môžete vybrať z ponuky nekonečných volaní do siete Orange, nekonečných SMS a MMS správ, mobilného internetu a doplnkových služieb. Klasické predplatené minúty zo svojej ponuky Orange vymazal a zákazník si ich môže zakúpiť len vo forme predplateného kreditu. Cena za jednu minútu pritom klesá v priamom pomere s tým, koľko minút prevoláte. 100 minút hovoru vás tak vyjde približne 10 EUR. Ceny jednotlivých súčastí nájdete na obrázkoch nižšie. Nakoniec musíme ešte pripomenúť, že Orange ponúka rôzne zľavy pri kombinovaní jednotlivých súčastí paušálu. Napríklad pri kombinácii s mobilným internetom Klasik máte nekonečné SMS a MMS za cenu 1,99€ (normálna cena 6,99€). Rovnako klesá aj poplatok za mobilný internet pri prekročení istej výšky mesačného poplatku.

  

  

Vo vianočnej ponuke spoločnosť Orange pridala niekoľko výhodných ponúk. Ako prvú si môžeme spomenúť ponuku na Nekonečné volania v rodine, ktorá zákazníkovi vzniká pri mesačnom poplatku za paušál aspoň 21,99€ (bezplatné volanie a SMS pre 2 členov v rodine, ktorí platia aspoň 6€ mesačne), prípadne pri poplatku 24,99€ a vyššom má zákazník právo až na 4 členov z rodiny, ktorým môže počas obdobia dvoch rokov bezplatne volať a písať SMS. Viac o ponuke na obrázku nižšie.

 

Orange chce zákazníkov prilákať aj od ostatných operátorov. Ponúka preto paušál Nekonečno Extra, v ktorom získate za prenos čísla zľavu na paušál až vo výške 120€ (vo forme zliav z mesačného poplatku) a rovnako získavate zľavu aj na nový mobilný telefón, tentokrát až do výšky 180€ (všetko však len pri 2-ročnej viazanosti). Mesačný poplatok za tento paušál s nekonečnými hovormi do všetkých sietí je stanovený na 29,99€, prípadne 24,99€ po uplatnení zľavy za prenos čísla.

 

Okrem toho ponúka Orange aj ďalšie výhody. Ak odporučíte svojim známym Orange a oni si u tohto operátora založia nový paušál, alebo prenesú už existujúce číslo, môžete si s daným účastníkom bezplatne volať a SMS-kovať a pritom získavate obaja aj výhody vo forme zliav na nové zariadenie. Pre vás ide o zľavu 20€ a váš známi získa za prenos čísla zľavu, ktorú sme opisovali o odstavec vyššie. Získať môžete aj tablet za 1€, ak sa výška vášho mesačného programu prehupla cez hranicu 27,99€ a vo svojom WOW paušále máte aj mobilný internet Klasik. Rovnako sa môžete zapojiť do niektorej z vianočných súťaží o 75 áut Mini One a 75 tabletov Huawei MediaPad, prípadne využiť ďalšie výhody operátora, akými sú napríklad mobilný telefón na splátky bez navýšenia, či rôzne iné doplnkové služby.

Pre porovnanie s ostatnými operátormi sme si v Orange-i vyskladali imaginárny paušál. Za 100 minút, nekonečné SMS a MMS (iná ponuka pre SMS sa tu nevyskytuje) a 2 GB mobilného internetu, bez nového mobilného telefónu, by sme platili mesačne 21,98€.

Tento článok je rozdelený na viacero častí: 

  1. časť: Ponuka operátora Orange,
  2. časť: Ponuka operátora Telekom,
  3. časť: Ponuka operátora O2,
  4. časť: Ponuka od ostatných operátorov a záver.

Telekom

Tento článok je rozdelený na viacero častí: 

  1. časť: Ponuka operátora Orange,
  2. časť: Ponuka operátora Telekom,
  3. časť: Ponuka operátora O2,
  4. časť: Ponuka od ostatných operátorov a záver.

Výhodnú vianočnú ponuku má aj operátor Telekom. Ten len nedávno zmenil systém svojich paušálov a po novom tak ponúka výhodné hlasové paušály Happy. Tie sa podľa požiadaviek zákazníka delia na Happy XS, Happy S, Happy M, Happy L a Happy XL a každý z týchto paušálov ponúka istý počet predplatených minút a ďalšie výhody. Porovnať si túto ponuku môžete pomocou obrázku nižšie.

Ak vám niektorý z paušálov vyhovuje, ale niečo vám v ňom chýba, môžete si ho doplniť o bonusové balíčky v rôznych cenách. Balíčky ponúkajú extra minúty, mobilný internet alebo napríklad volania do zahraničia za zvýhodnenú cenu, či neobmedzené SMS. Kompletnú ponuku bonusových balíčkov nájdete takisto na priloženom obrázku.

Pri Happy paušáloch si Telekom pripravil vianočné výhody aj svojim verným zákazníkom. Tí môžu využívať pol roka výhody paušálu Happy XL, ktorý je neobmedzený vo všetkých kategóriách. Ako dodatok dopĺňame, že Neobmedzený internet u operátora Telekom má objem 2000 MB dát. Po prečerpaní tohto limitu bude rýchlosť internetu značne znížená, na 64 kbps. Všetky podmienky a vlastnosti Happy paušálov nájdete priamo na stránke operátora.

Okrem Happy paušálov si môžete u operátora Telekom objednať aj ďalšie hlasové a SMS balíčky. Za spomenutie určite stojí Program 40, ktorý je určený hlavne mladým a nenáročným požívateľom. Za mesačný poplatok 5,03€ získavate 40 predplatených minút a 40 predplatených SMS. Ak si tento program objednáte priamo v e-shope operátora, získate ešte aj dodatočnú zľavu 10€.

Zaujímavými sú aj programy Bez záväzkov a Fix. Pri programe Bez záväzkov nie ste limitovaní žiadnym mesačným poplatkom a koľko prevoláte záleží len na tom, koľko kreditu si nabijete. Cena za minútu hovoru je pritom 0,121€ a za 1 SMS zaplatíte 6 centov. Programy Fix ponúkajú veľmi podobné výhody, s tým rozdielom, že si vopred preddefinujete, koľko mesačne budete za paušál platiť. Poplatok je pritom v plnej miere aj kreditom, ktorý v danom zúčtovacom období môžete minúť a ako bonus, pri programoch Fix 12 a Fix 16 získavate každý mesiac aj bonusový kredit vo výške 1/2 mesačného poplatku. Cena za minútu hovoru pri programoch Fix je 0,19€ a za SMS zaplatíte 10 centov. Dostupný je aj balíček pre mobilný internet, v ktorom za 0,99€ získate 25 MB predplatených dát na týždeň (čo je v dnešnej dobe dosť málo).

  

Pre mladých sú určite zaujímavé aj programy Podľa seba Naj Študentský paušál. Programy Podľa seba Naj ponúkajú možnosť vyskladania si vlastného paušálu. Podľa výšky mesačného poplatku máte k dispozícii vyskladanie si 1,3,5 alebo 7 balíčkov. Navyše, ak si k paušálu nechcete zakúpiť nový mobilný telefón, získavate 1 bonusový balíček zadarmo.

  

Študentský paušál ponúka výhodné volania a SMS pre všetkých študentov. Za výhodnú cenu získavajú volania do všetkých sietí za 13 centov/minútu (prvých 100 minút, neskôr 6 centov/minútu), výhodné SMS za cenu 6 centov/ks a 500 MB mobilného internetu na rok zadarmo (neskôr 5,99€/mesiac). K tomu získavajú aj zľavu na nový mobilný telefón.

Ak sa nechcete viazať mesačnými poplatkami, mali by ste zvoliť program Easy Free. Ide o klasický paušál s dobíjaním kreditu, ktorý vám za nabitie kreditu ponúka rôzne výhody, ako napríklad internet v mobile. Pre porovnanie s ostatnými operátormi, pri službe Easy Free zaplatíte za 100 minút, 30 SMS správ a 2 GB (“neobmedzený internet”) mesačne len 15,80€.

  

Tento článok je rozdelený na viacero častí: 

  1. časť: Ponuka operátora Orange,
  2. časť: Ponuka operátora Telekom,
  3. časť: Ponuka operátora O2,
  4. časť: Ponuka od ostatných operátorov a záver.

O2

Tento článok je rozdelený na viacero častí: 

  1. časť: Ponuka operátora Orange,
  2. časť: Ponuka operátora Telekom,
  3. časť: Ponuka operátora O2,
  4. časť: Ponuka od ostatných operátorov a záver.

Operátor O2 patrí už dlhšiu dobu medzi jedného z najobľúbenejších na Slovenskom trhu, o čom svedčí aj počet prenesených čísel od ostatných operátorov na našom trhu. Ponuka operátora O2 je oproti konkurencii oveľa prehľadnejšia a svojim zákazníkom O2 ponúka len 2 druhy paušálov – O2 Fér a O2 paušály.

Program O2 Fér ponúka jednotnú cenu volaní na Slovensku aj do zahraničných sietí – 13 cenov/minútu. Po 3.minúte pri volaní v domácej sieti navyše za ďalšie minúty už neplatíte. Jednotná cena SMS je určená na 6 centov/kus a celý program nie je vôbec závislý na viazanosti k operátorovi. Mesačne miniete len toľko, koľko chcete a kredit si môžete dobiť kedykoľvek za akúkoľvek sumu. K tomuto programu je možné aj aktivovanie extra balíčkov, akými sú napríklad  mobilný internet, neobmedzené volania či SMS/MMS balíčky. Ďalšie informácie nájdete na obrázkoch nižšie. Cena za 100 minút, 50 SMS a 2 GB internetu sa pri tomto programe pohybuje na úrovni 24€ (vyskladané extra balíky).

   

  

O2 paušály ponúkajú zákazníkom vopred predplatené minúty a dáta. Paušály sú rozdelené na Modrý, Strieborný, Zlatý Platinový. Každý z paušálov obsahuje podľa mesačného poplatku už vopred predplatený počet minút, neobmedzené SMS správy a zľavu na nový mobilný telefón. Predplatené mobilné dáta však, nanešťastie, obsahuje len najvyšší Platinový paušál. K ostatným je nutné dokúpiť jeden z už vyššie opísaných balíčkov. 100 minút, neobmedzené SMS a 2 GB internetu vás v tomto prípade budú stáť 26€/mesiac. Ak si k daným paušálom nechcet kúpiť nové mobilné zariadenie, môžete k nemu získať bezplatne vybraný dátový balíček.

  

Novinkou v ponuke operátora O2 je paušál Neobmedzené volania. Ten vám za mesačný poplatok 30€ ponúka neobmedzené volania do všetkých sietí na Slovensku a do všetkých sietí 6-tich spriatelených krajín.

Čo sa vianočných akcií od O2 týka, operátor si ich pripravil hneď niekoľko. Okrem výhodných cien mobilných zariadení sa môžete tešiť aj na rôzne darčeky a zľavy. Viac sa dozviete priamo na stránkach operátora.

Tento článok je rozdelený na viacero častí: 

  1. časť: Ponuka operátora Orange,
  2. časť: Ponuka operátora Telekom,
  3. časť: Ponuka operátora O2,
  4. časť: Ponuka od ostatných operátorov a záver.

 Ostatní operátori

Na trhu sa vyskytujú ešte aj ponuky ostatných operátorov. Konkrétne máme na mysli operátora Tesco Mobile a operátora FunFón.

Tesco Mobile

Od tohto operátora má najväčší úspech paušál tri100. Za cenu 10€ totižto ponúka 100 minút v sieti Tesco Mobile, 100 minút do ostatných sietí, 100 SMS a naviac aj 100 bodov na Tesco Club Card. Po pretelefonovaní predplatených minút voláte len za 10 centov/minútu do ostatných sietí a za cenu 1 cent/minútu do domácej siete. 101-vá a ďalšia SMS správa vás naviac stojí len 5 centov. Čo sa internetu v mobile týka, môžete si aktivovať denný balíček so 400 MB predplatených dát za cenu 50 centov. Rovnako si môžete aktivovať mesačný balíček Internetu v mobile za 5€, ten však ponúka na celý mesiac len 500 MB dát.

  

Určite zaujímavou službou tohto operátora je služba V bezpečí. Tá sa hodí najmä mladým ľuďom, ktorí sa môžu ocitnúť v situácii bez kreditu. Vtedy môžu celý mesiac volať bezplatne na číslo, ktoré im dobilo kredit (najčastejšie vaše) a dovolajú sa vám aj v prípade, že ich kredit má hodnotu 0€.

FunFón

Operátor FunFón ponúka zákazníkom FunFón kartu na kredit a predplatený FunFón paušál. Ku karte na kredit získate zadarmo 3G SIM kartu, úvodný kredit 3€ a prístup ku internetu. Voláte pri tom za 12 centov/minútu, SMS stojí 6 centov/ks a ceny internetu sa pohybujú od 9 centov/MB po 5,99€/mesiac. Viac na obrázkoch nižšie. Pri predplatení mesačného dátového balíka nieste obmedzovaní objemom dát. Ako aj pri predošlých operátoroch, aj tu vám prinášame približný odhad za 100 prevolaných minút, 50 SMS správ a 2 GB internetu. Mesačne by vás takýto program u operátora FunFón vyšiel na zhruba 21€.

  

  

Záver

Každý z operátorov má svoje výhody a nevýhody. Pri väčších operátoroch vidíme výhodu v dobrom pokrytí sieťou a v kvalite produktov, ktoré ponúkajú už s dlhoročnou tradíciou. Menší operátori sa zas snažia zaujať zaujímavými cenami pre menej náročných. Koniec koncov, záleží len na detailoch. Ako ste si mohli všimnúť, pri každom operátorovi sme vypočítali cenu za paušál pre “priemerného používateľa”. Cena sa líšila len niekoľkými eurami mesačne, takže pri výbere paušálu rozhodujú skôr menšie benefity a istoty, ktoré operátori ponúkajú. Takisto veľakrát záleží na tom, služby akého operátora využívajú vaši blízki, s ktorými voláte alebo si píšete najčastejšie. Vtedy ste obmedzovaní výhodnými ponukami, ktoré operátori ponúkajú vrámci svojej, domácej siete, a prechod k inému operátorovi je v tomto prípade menej výhodný. Čo si o ponukách našich operátorov myslíte vy? Ste spokojní so službami svojho operátora? Vyjadrite svoj názor v komentároch pod článkom.

Disqus Comments Loading...