Telegram prináša správcu sťahovania a ďalšie nové funkcie

Populárna komunikačná aplikácia Telegram dostáva podľa portálu XDA-developers novú aktualizáciu, ktorá jej prináša viacero užitočných funkcií.

Správca sťahovania poskytne dokonalý prehľad o prenášaných súboroch

O Telegrame sa v posledných dňoch hovorí hlavne v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu. Pretože je majiteľom a tvorcom aplikácie ruský miliardár Pavel Durov, tak panujú obavy, že by mohla slúžiť režimu Vladimíra Putina k sledovaniu Ukrajincov, ktorí ju vo veľkej miere využívajú.

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Sám Pavel Durov má však s týmto režimom niekoľko rokov spor, pretože odmietol poskytovať údaje o ukrajinských lídroch počas anexie ukrajinského Krymu v roku 2014. Povesť jednej z najviac zabezpečených komunikačných aplikácií chce teraz potvrdiť aj novými funkciami, ktoré prináša jej aktualizácia.

Správca sťahovania | Zdroj: Telegram.org

Najväčšou novinkou je určite správca sťahovania. Telegram totiž podporuje možnosť odosielania súborov až do veľkosti 2 GB a teraz budú mať používatelia aj možnosť podrobného prehľadu o prenesených súboroch. Indikátor pre správcu sťahovania nájdu v lište pre vyhľadávanie a po kliknutí naň sa dostanú do zoznamu sťahovaných alebo stiahnutých súborov.

Pripájanie súborov | Zdroj: XDA-developers.com

Jednotlivé typy prenášaných soborov (fotografie, videá alebo dokumenty) sú rozlíšené ikonkami. V správcovi môžete tiež všetky prenosy pozastaviť, prípadne tak urobiť pri jednotlivých súboroch. Tiež je k dispozícii možnosť zvýšenia priority pre rýchlejšie stiahnutie.

Aké sú ďalšie novinky v aktualizácii?

Novinkou je tiež mierne upravený tmavý režim aplikácie, kde sú nové a čiastočne priehľadné hlavičky v hornej časti aplikácie. Telegram tiež  prepracoval samotný proces prihlásenia a registrácie do služby. Došlo aj na úpravu animácií, aby bol chod aplikácie plynulejší.

Nový tmavý režim | Zdroj: XDA-developers.com

Po aktualizácii tiež môže ktokoľvek vytvoriť unikátny odkaz na priame spojenie s druhou stranou. Môžete si zvoliť ľubovoľný nick alebo priamo zadať telefónne číslo. Posledná nová funkcia sa týka možnosti živého streamovania obsahu. Pribudla totiž podpora  softvéru ako OBS Studio a XSplit Broadcaster, čím môžete z Telegramu v podstate urobiť online televíziu.

Developer: Telegram FZ-LLC
Price: Free
Náš tip
Samsung Galaxy A52 dostáva novú aktualizáciu softvéru
Disqus Comments Loading...