Telefonovanie za volantom sa nevypláca, štát vybral na pokutách desaťtisíce eur

Používanie telefónu či telefonovanie za volantom sa nevyplatí. O bezpečnosti snáď ani písať nemusíme. Neoplatí sa to však ani z finančného hľadiska. Za používanie telefónu za volantom môžete dostať mastnú pokutu.

Od 1. decembra 2019 platí nový sadzobník pokút, ktorý zdvojnásobuje pokutu za používanie telefónu za volantom. Z pôvodných 50 eur teraz zaplatíte rovnú stovku. Polícia teraz na svojom Facebooku informovala o tom, že v minulom roku rozdala pokuty vo výške až 70 505 eur. A to len v rámci Bratislavského kraja, práve za používanie telefónu za volantom.

Ak by dvojnásobné pokuty platili od začiatku minulého roka, výška pokút by bola takmer dvojnásobná. Len v Bratislavskom kraji. Aktuálna výška pokuty je 100 eur. V blokovom konaní to môže byť až 200 €.

Pokutu môžete dostať len za držanie mobilu pri pohybe vozidla. Okrem mobilov nesmiete v rukách držať telekomunikačné zariadenia ako vysielačky alebo audiovizuálne zariadenia ako GPS navigácie. Pokutu môžete dostať aj za parkovanie na chodníku, ak dochádza k jazde po chodníku.

My radšej používame Android Auto

Telefonovanie so službou Android Auto je pohodlné a navyše nemôžete dostať pokutu, keďže smartfón priamo nedržíte v ruke, ale telefonujete cez handsfree. Aplikácia Android Auto nedávno dosiahla 100 miliónov stiahnutí v Google Play. V tom slovenskom žiaľ stále dostupná nie je. Ak neviete, ako Android Auto do svojho smartfónu nainštalovať, určite vám pomôže článok Android Auto: Infotainment systém budúcnosti | RECENZIA + NÁVOD.

Ak vám návod nie je jasný, určite pomôže video priložené nižšie.

Náš tip
Mladík sa vysmial pokute od polícii na Instagrame. Bude znášať následky
Disqus Comments Loading...