A sme dospievali! Spotify ruší mimoriadne populárnu funkciu pre neplatiacich

Spotify patrí medzi najobľúbenejšie aplikácie na streamovanie hudby a podobne ako mnohé konkurenčné platformy, funguje na princípe freemium modelu. Používatelia si môžu vytvoriť účet a začať bezplatne, avšak väčšina zaujímavých funkcií, ako sú postupné prehrávanie a zážitok bez reklám, sú za príplatok. Predplatné Spotify poskytuje výhody, no najnovšie obmedzenie funkcií pre používateľov bezplatnej verzie robí používanie aplikácie ešte náročnejším, informuje AndroidPolice.

Bezplatná verzia Spotify ponúka zaujímavú hodnotu, ak chcete objavovať novú hudbu v priemernej kvalite bez toho, aby ste míňali peniaze. Napriek tomu si niekoľko používateľov na Reddite nedávno všimlo, že streamovacia služba začala skrývať texty piesní, pokiaľ nezaplatíte za Premium účet.

Mohlo by vás zaujímať:

To znamená, že si nebudete môcť spievať spolu s piesňami, pokiaľ texty nepoznáte naspamäť alebo si ich nevyhľadáte v inej aplikácii. Strácate tiež pohodlie synchronizácie v reálnom čase s piesňou a automatického posúvania. Podobne ako pri obmedzení počtu preskočení za hodinu sa zdá, že Spotify zavedie systém limitov a prístup k textom sa bude počítať do limitu používateľa. Ten by sa mal potom resetovať po stanovenom čase.

Spoločnosť chce viac platiacich používateľov

Spotify zvyčajne získava texty piesní od skladateľov, vydavateľov a nezávislých umelcov, ale často spolupracuje s platformou MusixMatch na ich poskytovanie. Tieto zmeny znižujú atraktivitu služby pre používateľov bezplatnej verzie. Navyše, používatelia bez premium konta musia znášať reklamy, ktoré nie je možné preskočiť, a majú prístup len k celkovo šiestim preskočeniam skladieb za hodinu.

Spotify | Zdroj: Filip Spevár

Tieto obmedzenia by mohli motivovať k prechodu na služby ako YouTube Music alebo Tidal, ktoré ponúkajú lepšie funkcie alebo rozsiahlejšiu knižnicu zvukovo bezstratových skladieb. Navyše sa Spotify sústredí na pridávanie funkcií umelej inteligencie namiesto riešenia požiadaviek používateľov na kvalitné bezstratové počúvanie hudby.

Developer: Spotify AB
Price: Free

Náš tip
Honor Magic V2 Porsche Design kúpite už aj v Európe. Cena vyráža dych
Disqus Comments Loading...