Pozor! Prostredníctvom SMS správ sa šíri nebezpečný podvod, ktorý vás chce obrať o peniaze

Zdroj: Pexels.com

Podvod, s ktorým sme sa už v minulosti stretli, opäť naberá na sile. Slováci čoraz častejšie dostávajú falošné SMS správy, ktoré sa tvária, akoby boli od ich bánk. Cieľom útočníkov je získanie citlivých údajov klientov, čo môže viesť až k tomu, že obeť oberú o peniaze, upozorňuje polícia SR na svojej facebookovej stránke.

Podvodná správa informuje klienta banky o tom, že bol jeho účet zablokovaný a pre odblokovanie je nutné vykonať niekoľko úkonov. V prvom rade kliknúť na priložený link, ktorý obeť presmeruje na falošnú stránku.

Nie je to internet banking, aj keď sa naň podobá

Tá sa samozrejme snaží tváriť ako internet banking banky. Spočiatku môže pôsobiť dôveryhodne, no väčšinou sa tu objavujú gramatické chyby a url nesedí s url banky. Na tejto stránke je obeť vyzvaná, aby zadala buď prihlasovacie údaje, prípadne údaje o svojej karte.

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Podvodníci sa vďaka tomu môžu dostať k prístupovým či súkromným údajom bez toho, aby o tom poškodený vedel. Následne ich môžu využiť na to, aby ho obrali o peniaze. Preto si na takéto SMS správy dávajte pozor. Žiadna banka vás nebude pomocou SMS žiadať o to, aby ste niekam zadávali svoje prihlasovacie údaje.

Tieto SMS správy chodia náhodne. Viacerým sa stalo, že dostali napríklad SMS od Tatra banky, v ktorej nemajú a ani nikdy nemali zriadený účet či inú službu. Je to úplne rovnaký podvod, akému sme sa venovali v článku Polícia upozorňuje na nebezpečné SMS správy, ktoré zaplavili Slovensko. Keďže sa útočníci neustále snažia, vyzerá to tak, že funguje a niektorí Slováci už prišli o svoje peniaze.

Náš tip
Pozor! Hackeri posielajú nebezpečné e-maily v mene Facebooku
Disqus Comments Loading...