SmartTV od Samsungu neodpočúvajú vašu súkromnú konverzáciu

Pred niekoľkými dňami sa objavili zaujímavé informácie o tom, že Samsung pridáva vo svojej politike krátku klauzulu, ktorá prakticky dovoľuje odpočúvať súkromné konverzácie pomocou mikrofónov vo svojich SmartTV. Mikrofóny sú totiž stále v pohotovosti a umožňujú hlasové ovládanie televízie, pričom pre prípad budúcich nezhôd sa Samsung poistil práve spomínanou klauzulou. Tá bola ale koncipovaná naozaj nešťastne a bežného užívateľa mohla zmiasť. Našťastie, kórejský výrobca uviedol veci na pravú mieru a prisľúbil nápravu v dohľadnom čase.

Klauzula v podmienkach používania televízií upozorňovala na to, že ak pri ovládaní televízie budete kombinovať hlasové povely so súkromnou konverzáciou, tieto nahrané diskusie budú odoslané tretej strane. Tou je v tomto prípade Nuance Communications, čo je spoločnosť, ktorá vyhodnocuje hlasové príkazy a prevádza ich do textovej podoby, aby vedel Samsung v budúcnosti ešte viac zdokonaliť hlasové ovládanie. Od začiatku tak bolo zrejmé, že toto zaznamenávanie konverzácii sa deje iba za účelom zdokonaľovania svojich produktov.

Samsung však pripustil nešťastnú formuláciu svojich užívateľských podmienok a prisľúbil nápravu. Rovnako ubezpečuje svojich zákazníkov, že nahrávané konverzácie nie sú použité nikde inde, ako v laboratóriu, kde sú zdokonalované funkcie hlasových povelov. Majitelia inteligentných televízorov od Samsungu sa tak nemusia obávať, že by ich kórejský gigant odpočúval počas súkromnej diskusie v obývačke. Práve naopak, Samsung načúva iba preto, aby mohol svoje produkty v budúcnosti ešte zlepšiť a zvýšiť tak úroveň komfortu pri používaní.

Zdroj: Samsung via Android Authority

Disqus Comments Loading...