Samsung predstavil snímače s rozlíšením 64 a 48 megapixelov

Samsung Galaxy S10e | Foto: Redakcia

V dnešnej dobe vidíme na trhu zariadenia s fotoaparátmi, ktoré majú rôzny počet megapixelov. Mnohí výrobcovia ostávajú verný fyzicky väčším pixelom a menšiemu rozlíšeniu, no najmä v strednej triede sa nájdu aj také, ktoré disponujú až 48 MP fotoaparátom.

Samsung ISOCELL Bright GW1

Samsung práve uviedol svoj vlastný, 64-megapixelový senzor pre smartfóny. Samsung ISOCELL Bright GW1 okrem vysokého rozlíšenia disponuje aj vcelku malými pixelmi, ktorých veľkosť činí len 0.8 mikrometra. Ako ste už však mohli tušiť, senzor využíva špeciálny algoritmus na rozoznanie svetelných podmienok, a v prípade slabého osvetlenie vytvorí fotografiu s rozlíšením 16 MP, pre dosiahnutie väčších fyzických pixelov, ktoré pojmú viac svetla.

V svetlom prostredí zas do smartfónu uloží fotky v plnom, 64-megapixelovom rozlíšení. Nechýba podpora HDR (High Dynamic Range) v reálnom čase či podpora nahrávania spomaleného Full HD videa pri snímkovej frekvencii 480 FPS.

Samsung ISOCELL Bright GM2

K ďalšiemu senzoru s vysokým rozlíšením sa radí aj Samsung ISOCELL Bright GM2. Ten disponuje pixelmi so zhodnou veľkosťou, ako v prípade GW1, avšak ponúkne “iba” 48 MP. Tomuto senzoru taktiež nechýba podpora spájania štyroch pixelov do jedného, v prípade tmavších svetelných podmienok.

Masová produkcia senzorov sa očakáva od polovice tohto roka. Zatiaľ nevieme určiť, či sa jedná o senzory pre vlajkové lode, alebo strednú triedu. Samotné fotografické kvality senzorov zistíme až po ich nasadení do zariadení.

Ďalšie články k téme:

Náš tip
Testujeme Samsung Galaxy A70 s veľkým displejom a batériou | Pýtajte sa

Náš tip
Samsung pracuje na selfie kamere umiestnenej v displeji

Náš tip
Samsung Galaxy Note 10 príde s extrémne rýchlym nabíjaním
Disqus Comments Loading...