Samsung si dal patentovať automaticky sa vysúvajúci stylus

Na americkom patentovom úrade sa objavila žiadosť juhokórejskej spoločnosti Samsung v súvislsoti s “automaticky sa vysúvajúcim dotykovým perom” pre svoju známu sériu Galaxy Note. Systém vysúvania má využívať malé elektromagnety – ako v styluse, tak aj v jeho slote. Stylus sa takto v prípade potreby môže vysunúť von – dvojica magnetov rovnakej polarity sa o toto “postrčenie” postará bez toho, aby ste stylus museli vyberať ručne. Je tu však aj ďalší magnet, tento raz opačnej polarity, ktorý sa zase postará o to, aby stylus zo svojho slotu nechctiac nevyskočil úplne. Samsung má však aj jednu softvérovú vychytávku – vysunutie stylusu zaznemanjú senzory a upozornia vás notifikáciou na to, že dotykové pero sa uvoľnilo. Má to slúžiť ako prevencia proti náhodnej strate.

Celý zautomatizovaný systém vysúvania stylusu má celkove zjednodušiť manipuláciu so smartfónom, dokonca ju umožniť iba jednou rukou. No a kým je stylus v doku, ďalší nový uzamykací mechanizmus ho v čase nečinnosti poriadne stráži v podobe malého motorčeka a mini-ramena, ktoré drží pero za drážku. Odomykací mechanizmus je softvérovo ladený, takže v prípade zadania príkazu – či dokonca hlasového zadania príkazu by sa mal systém otvoriť a pero vysunúť.

Mimochodom, to, že si dal takúto vec Samsung patentovať ešte neznamená, že ju v najbližšom čase prinesie, alebo že ju vôbec prinesie. V každom prípade si na to môžeme spomenúť, keď sa s niečím podobným objaví :)

Zdroj: androidauthority.com

Disqus Comments Loading...