Samsung Galaxy Watch Active 2 oficiálne: Hodinky pre aktívny životný štýl

Galaxy Watch Active 2 | Foto: Samsung

Spoločnosť Samsung dnes oficiálne predstavila nový prírastok do portfólia svojich smart hodiniek s označením Samsung Galaxy Watch Active 2. Sú priamym nástupcom pol roka starého modelu Samsung Galaxy Watch Active. Ako naznačuje ich názov, tak sú určené pre aktívny životný štýl. Novinka chce umožniť svojim používateľom hlavne dosahovanie cieľov v oblasti telesnej a duševnej pohody. Zároveň ich hodinky udržia v mobilnom spojení s priateľmi a pracovným svetom.

Na výber sú dve veľkosti hodiniek

Hodinky sa budú predávať v dvoch rôznych veľkostiach s priemerom 44 mm a 40 mm. V prvom prípade má Super AMOLED displej s rozlíšením 360 x 360 pixelov veľkosť 1,4 palcov a v druhom 1,2 palcov. Zákazník si môže vybrať z dvoch štýlov. Odľahčeného hliníkového prevedenia s neformálnym fluoroelastomerovým (FKM) remienkom, alebo prvotriedneho prevedenia z pevnej nerezovej ocele s koženým remienkom, ktoré bude k dispozícii u vybraných mobilných operátorov v 44 mm LTE verzii. Galaxy Watch Active 2 je samozrejme možné personalizovať pomocou celého radu ďalších štýlových variantov remienkov a ciferníkov.

Vylepšená otočná luneta

Vylepšením prešiel aj hlavný ovládací prvok – otočná luneta. Digitálne prevedenie umožňuje pohodlnejšiu navigáciu a súčasne maximalizáciu veľkosti obrazovky. Otočná dotyková luneta sa teraz priamo na prekrásne zakrivenej Super AMOLED obrazovke otáča ako po smere, tak proti smeru hodinových ručičiek na ďalšie obrazovky. Vylepšené rozhranie One UI navyše ponúka užívateľom jednoduchú, prehľadnú a prirodzenú navigáciu.

Zvolte si štýl hodiniek podľa vášho oblečenia

Novinka umožňuje individuálne zvoliť ciferník Galaxy Watch Active2 podľa vášho outfitu vďaka algoritmu výberu farieb My Style. Ten je dostupný v aplikácii Galaxy Wearable len pre Galaxy zariadenia. Postup je jednoduchý. Odfotografujte si svoj outfit, vyberte si z piatich rôznych farebných vzorov a ciferník vašich hodiniek sa zmení v priebehu pár sekúnd. Takto si môžete vyladiť svoj osobný štýl každý deň, alebo si uložiť obľúbený štýl na neskôr.

Všetko pre zdravie

Hodinky vám pomôžu vybrať pozitívne rozhodnutia v oblasti životného štýlu – či už ide o stravovanie, cvičenie, duševné zdravie či spánok. Čo sa týka napríklad cvičenia, tieto smart hodinky môžu pri manuálnom nastavení sledovať viac než 39 druhov cvičení, pričom sedem z nich je možné aktivovať automaticky – vrátane behania, chôdze, jazdy na bicykli, veslovacieho trenažéra, eliptického trenažéra a dynamického tréningu. Vďaka vodeodolnosti 5 ATM je možne monitorovať aj povrchové plávanie.

Pomocou aktualizovanej funkcie Running Coach môžete monitorovať rýchlosť svojho behu v reálnom čase a využiť sedem rôznych programov behania, vďaka ktorým lepšie dosiahnete svoje ciele. Hodinky Galaxy Watch Active 2 dokonca na zadnej strane obsahujú nové inovatívne zdravotné senzory a to vrátane senzoru EKG, ktorý ale na začiatku nebude na Slovensku dostupný.

Galaxy Watch Active 2 pomôžu v reálnom čase sledovať úroveň stresu pomocou zdravotnej a wellness aplikácie Samsung Health Vďaka integrácii s poprednou spánkovou a meditačnou aplikáciou Calm, ktorá je teraz k dispozícii v angličtine, nemčine a španielčine, poskytujú taktiež prístup k programom riadenej meditácie. Vylepšené algoritmy analýzy spánku vám pomôžu dosiahnuť zdravé vzorce spánku (v štyroch fázach), ktoré prispievajú k zotaveniu vášho organizmu v noci a pripravia vás na ďalší deň.

Trh so smart hodinkami rýchlo rastie a spoločnosť Samsung s nadšením neustále novým a vizionárskym spôsobom rozširuje svoju ponuku. S hodinkami Galaxy Watch Active2 sme vytvorili zariadenie, ktoré spotrebiteľom umožní prevziať kontrolu nad svojim zdravím a telesnou a duševnou pohodou a bezproblémovo prechádzať medzi jednotlivými zariadeniami a využívať spojenie naprieč celým ekosystémom Samsung Galaxy, čo ich život zlepší a zjednoduší.

DJ Koh, prezident IT & Mobile Communications spoločnosti Samsung Electronics

Procesor, systém, batéria a konektivita

O výkon hodiniek sa stará čipset Exynos 9110 spolu s 768 MB RAM u Wi-fi verzie a 1,5 GB RAM u LTE verzie. Galaxy Watch Active 2 majú aj 4GB vnútornú pamäť, ktorú môžte využiť napríklad na uloženie obľúbených pesničiek. Systémom už tradične nie je Android, ale Tizen, ktorý spoločnosť Samsung využíva aj vo svojich smart televízoroch. Vďaka Wi-fi alebo LTE konektivite je možné aplikácie v hodinkách aktualizovať aj bez smartfónu. NFC čip umožní platiť v obchodoch priamo hodinkami bez nutnosti vytiahnuť z vrecka smartfón. Vďaka podpore satelitných systémov GPS, GLONASS, Galileo a Beidou by ste sa už na cestách nemali stratiť. Batéria má v prípade menšieho modelu veľkosť 247 mAh, v prípade väčšieho 340 mAh. Je možne ju nabíjať pomocou bezdrôtového nabíjania podľa štandardu WPC.

Široký ekosystém

Hodinky umožňujú dokonalé spojenie s vašim smartfónom aj so svetom vďaka širokému ekosystému produktov Samsungu. Priamo cez hodinky môžete čítať alebo odpovedať na správy na sociálnych sieťach. Podporujú tiež pohodlný preklad hlasu a textu v reálnom čase vo viac než 16 jazykoch. Vďaka spolupráci so službou Spotify máte prístup k akejkoľvek hudbe kdekoľvek ste. Z hodiniek môžete tiež ovládať fotoaparát svojho smartfónu. Pri fotení alebo natáčaní videí sa vám na displeji hodiniek zobrazuje živý nadhľad z fotoaparátu. Samozrejmosťou je aj prepojenie s hlasovým asistentom Bixby.

Ceny a dostupnosť hodiniek Galaxy Watch Active 2

Produkt Farby a veľkosti Odporúčaná maloobchodná cena Dostupnosť
Galaxy Watch Active2 40mm – čierna, strieborná, ružovo-zlatá 299 € 13. septembra
Galaxy Watch Active2 44mm – čierna, strieborná, ružovo-zlatá 319 € 13. septembra
Galaxy Watch Active2 LTE (Stainless Steel) 44mm – čierna, strieborná, zlatá (podľa dostupnosti u operátora) 469 € október

 

Špecifikácie hodiniek Samsung Galaxy Watch Active 2

Kategória Vlastnosti produktu
Farba Hliník: strieborná, čierna, ružovo-zlatá s fluoroelastomerom (FKM)

Nerezová oceľ: strieborná, čierna, zlatá s koženým remienkom

Rozmery a hmotnosť Hliníkový plášť – 44mm modely: 44 x 44 x 10,9 mm, 30 g

Hliníkový plášť – 40mm modely: 40 x 40 x 10,9 mm, 26 g

Nerezový plášť – 44mm modely: 44 x 44 x 10,9 mm, 44 g

* Model s LTE je k dispozíci len vo verzii z nerezovej oceli.

Displej 44mm modely: 1,4palcový (34mm) Super AMOLED 360 x 360, plne farebný Always On Display, Corning® Gorilla® Glass DX+

40mm modely: 1,2palcový (30mm) Super AMOLED 360 x 360, plne farebný Alway On Display, Corning® Gorilla® Glass DX+

Remienok 44mm modely: 20mm vymeniteľný

40mm modely: 20mm vymeniteľný

Batéria 44mm modely: 340 mAh

40mm modely: 247 mAh

Čipový balík Exynos 9110 dvojjadrový 1,15 GHz
OS Tizen
Pamäť 768 MB + 4 GB, *1,5 GB + 4 GB

* Len modely s LTE

Konektivita LTE, Bluetooth 5.0, Wi-Fi b/g/n, NFC

A-GPS/GLONASS/Galileo/Beidou

* LTE konektivita je k dispozícii len v modeloch s LTE

Senzory Monitorovanie srdečnej frekvencie (s 8 fotodiódami), elektrokardiogram (EKG)**, akcelerometer (meria zrýchlenie až 32 g), gyroskop, barometer, okolité svetlo
Nabíjanie Bezdrôtové nabíjanie podľa štandardu WPC
Odolnosť 5 ATM + IP68 / MIL-STD-810G
Kompatibilita Android: Android 5.0 alebo vyšší, RAM 1,5 GB alebo viac

iOS: iPhone 5 a novší, iOS 9.0 alebo novší

Náš tip
Pre Samsung Galaxy Note 10 je pripravený nový procesor Exynos
Disqus Comments Loading...