Samsung Galaxy S7 Edge má podľa DxOMark najlepší fotoaparát medzi smartfónmi

O tom, že Samsung patrí medzi top výrobcov Android smartfónov, hovorí aj najnovší výsledok, ktorý dosiahla jeho nová vlajková loď Samsung Galaxy S7 Edge v odbornom teste DxOMark. Ten porovnáva kvalitu fotoaparátu smartfónov a rovnako ako minulý rok, aj v roku 2016 patrí (zatiaľ) prvé miesto smartfónu od Samsungu. Galaxy S7 Edge prebral žezlo po svojom predchodcovi – Samsung Galaxy S6 Edge+, ktorý prvú priečku zdieľal so Sony Xperia Z5. Víťazstvo je však iba veľmi tesné – nová S7-čka dosiahla skóre 88 bodov, zatiaľ, čo S6 Edge+ a Xperia Z5 majú 87 bodov.

Náš tip
Samsung Galaxy S7 edge prešiel skúškou ohňom, ohýbaním a škrabancami | VIDEO

DxOMark na novom smartfóne Samsung Galaxy S7 Edge ocenil najmä expozíciu a kontrast, pričom najväčšie skóre dosiahlo toto zariadenie pri teste automatického zaostrovania (až 94 bodov), za čo môže toto zariadenie vďačiť novej technológii duálnych pixelov, ktoré slúžia na zaostrovanie. Ide o jednu zo základných funkcií, ktorou sa chváli Samsung pri prezentovaní tejto novinky. Naopak, najväčšou slabinou fotoaparátu je napríklad mierne zažltnutie obrazu pri fotení objektu, ktorý osvetľuje klasická volfrámová žiarovka. Celé hodnotenia si môžete prezrieť priamo na stránke DxOMark.

Možno ste zachytili aj správu o tom, že Samsung svoju vlajkovú loď osádza dvomi typmi fotoaparátu. Jednak ide o jednotku Sony IMX260, ktorú nahrádza/alternuje čip ISOCELL S5K2L1. Podľa oficiálnych vyjadrení Samsungu sú však oba čipy kvalitatívne ekvivalentné, a tak sa nie je čoho obávať pri porovnávaní kvality. Ukážky toho, ako toto zariadenie fotí, si môžete pozrieť v našej recenzii, na ktorú prikladáme odkaz nižšie.

Náš tip
RECENZIA | Samsung Galaxy S7 edge: Vylepšenia na správnych miestach

Zdroj: DxOMark

Disqus Comments Loading...