Samsung Galaxy S4 mini príde možno so štvorjadrovým procesorom

To, že Samsung tento rok predstaví okrem vlajkovej lode Galaxy S4 aj jej mini verziu sme už tak nejako tušili. Spoločnosť minulý rok po predstavení Galaxy S III v máji, odhalila koncom roka Galaxy S III mini, ktorý bol menšou a lacnejšou variantou vlajkovej lode. Tento rok teda nebude výnimkou a už teraz sa začínajú ohľadom nového smartfónu S4 mini objavovať rôzne dohady a nepotvrdené informácie. Pred niekoľkými dňami to boli prvé fotografie, dnes sú to ďalšie špekulácie o hardvérovej výbave.

Podľa nich by mala byť novinka vybavená dokonca štvorjadrovým procesorom Exynos 5210 s architektúrou big.LITTLE. Takýto čip by mal obsahovať dve jadrá ARM Cortex A15 a ARM Cortex A7, podobne ako to je pri vlajkovej lodi S4, ktorá však prichádza v prevedení s ôsmimi jadrami. Informácie o Exynose 5210 sú však momentálne veľmi strohé a mohlo by ísť kľudne iba o dvojjadrový procesor. Okrem výkonnejšieho procesora má novinka ponúknuť aj väčší displej s uhlopriečkou 4,3 palca a operačný systém Android vo verzii 4.2.2 Jelly Bean a nadstavbou TouchWiz Nature UX 2.0.

Samsung Galaxy S4 mini sa objavil aj na oficiálnych stránkach podpory spoločnosti Samsung, na ktorých bol uvedený v štyroch rôznych variantoch. S4 mini s kódovým označením I9192 bude Dual SIM verzia tohto smartfónu vybavená dvojjadrovým procesorom, I9195 má disponovať konektivitou LTE a I9198 je model určený pre Čínu.

Zdroj: Sammobile

Disqus Comments Loading...