Samsung Galaxy Note 7: Toto sú tri nové funkcie pera S Pen

Čas predstavenia pripravovaného tabletofónu Samsung Galaxy Note 7 sa už nezadržateľne blíži. Telefón bude odhalený už zajtra a hoci máme dobrú predstavu o tom, čo ponúkne a ako bude vyzerať, ešte stále nám niektoré informácie chýbajú. Napríklad sme doteraz nepočuli veľa o tom, čo nové ponúkne ikonické pero S Pen. Teraz sa ale objavili uniknuté informácie, ktoré naznačujú, aké tri nové funkcie pero ponúkne.

Prvou zaujímavou funkciou je Translate. Tá umožní jednoduchý preklad zobrazovaných slov za pomoci pera S Pen. Stačí, keď funkciu vyberiete zo známeho menu pre pero a následne už iba podržíte pero nad daným slovom. K dispozícii je dokonca aj možnosť prehrať si výslovnosť slova prostredníctvom stlačenia drobnej ikony reproduktoru.

Druhá funkcia nesie označenie Magnify. Tá zasa umožní zväčšiť danú časť zobrazovaného obsahu podobne, ako by ste to robili s lupou. Jednoducho spustíte funkciu zo špeciálneho menu a znovu stačí podržať pero S Pen nad danou časťou obrazovky. Všetok obsah sa zväčší, a vy tak budete vedieť lepšie prečítať drobný text, či pozrieť si detaily obrázkov bez nutnosti použitia špeciálnej aplikácie.

Poslednou doposiaľ známou funkciou je Glance. Tá umožní zobraziť rýchly náhľad aplikácie po podržaní pera nad miniatúrou tejto aplikácie. Malo by ísť o užitočné oživenie multitaskingu na novom Note 7, no samotnú užitočnosť otestujeme až v praxi. Okrem toho by nový tabletofón mal disponovať aj funkciou písania perom S Pen pod vodou, no to je už skutočne iba dohad a na potvrdenie týchto informácií si ešte budeme musieť niekoľko hodín počkať.

Zdroj: AndroidGalaxys via SamMobile

Disqus Comments Loading...