Samsung Galaxy A8 prinesie špeciálne tenký modul fotoaparátu

Iba včera sme vám ukázali video, na ktorom je detailne znázornený pripravovaný smartfón Samsung Galaxy A8. Ten by mal oživiť smartfónovú líniu A, v ktorej nájdeme mnohé zaujímavé zariadenia s elegantným dizajnom. Novinka by mala byť špecifická najmä svojou hrúbkou 5,9 mm, vďaka čomu pôjde o historicky najtenší smartfón z dielne kórejského giganta. Teraz boli zverejnené ďalšie informácie o pripravovanej novinke, pričom najviac zaujme použitý fotoaparát.

Galaxy A8 by mal ponúknuť 16 MP snímač, čo je rovnaké rozlíšenie, aké nájdeme vo fotoaparáte v najnovších vlajkových lodiach Samsungu. Tentokrát ale nepôjde o snímač Sony IMX240, ale o vlastný snímač z dielne Samsungu s označením ISOCELL LSI3P3. Napriek tomu, že tento snímač ponúka rovnaké rozlíšenie, od predchádzajúcich modulov sa líši najmä v hrúbke. Novinka je totiž hrubá iba 5 mm, zatiaľ čo snímač v Galaxy S6 a S6 Edge je hrubý až 6,9 mm. To je 28% rozdiel a aj jeden z dôvodov, prečo bude môcť byť A8 taký tenký.

Novinka by okrem toho mala ponúknuť 5,7-palcový Full HD Super-AMOLED displej, 8-jadrový procesor Snapdragon 615, 2 GB pamäte RAM, 16 GB vnútornej pamäte, 5 MP predný fotoaparát, pripojenie k LTE a batériu s kapacitou 3050 mAh. Predinštalovaným systémom by mal byť Android 5.1.1 Lollipop, a tak sa zdá, že Samsung pripravuje ďalší naozaj veľmi zaujímavý kúsok. Na oficiálne predstavenie si síce ešte budeme musieť počkať, no už teraz sme zvedaví, ktoré z týchto špecifikácií sú skutočné a čo všetko novinka od Samsungu ponúkne.

Zdroj: SamMobile via PhoneArena

Disqus Comments Loading...