Samsung Galaxy A8 (2018) dostáva konečne Android 9.0 Pie aj v Európe

Spoločnosť Samsung pokračuje v aktualizáciách svojich smartfónov na stabilný systém Android 9.0 Pie. Samozrejmosťou je aktualizácia pre vlajkové smartfóny, ako sú Samsung Galaxy S9/S9+, Galaxy S8/S8+ alebo Galaxy Note 8, ale výrobca nezabúda ani na modely strednej triedy. Jedným z nich je aj Samsung Galaxy A8 (2018), ktorý prednedávnom obdržal Android 9.0 Pie v Rusku a Indii a teraz začala distribúcia jeho stabilnej verzie aj v Európe. Konkrétne sa objavila v Holandsku a Nemecku. Ďalšie krajiny vrátane Slovenska by ju mali nasledovať v nasledujúcich týždňoch.

Aktualizácia softvéru má označenie A530FXXU4CSC6 a veľkosť 1,4 GB. Obsahuje aj marcovú bezpečnostnú záplatu systému Android. Okrem funkcií Android 9.0 Pie, ako navigačné gestá alebo manažment spotreby, prináša aj novú grafickú nadstavbu Samsung One UI. Nie všetky jeho funkcie budú ale prístupné, pretože Samsung Galaxy A8 je už predsalen trochu starší hardvér. Predstavený bol v decembri 2017 a na trh prišiel o mesiac neskôr. Priniesol 5,6-palcový Super AMOLED FHD+ displej, vodeodolnosť IP68, procesor Exynos 7885, 16-megapixelový fotoaparát a duálnu selfie kameru.

Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...