Samsung Galaxy A04: Základný smartfón so slušnou výbavou

Samsung Galaxy A04 titulka | Zdroj: SamsungMobilePress.com (upravené)

Spoločnosť Samsung v novembri minulého roka predstavila svoj lacný smartfón Samsung Galaxy A03. Teraz sme sa dočkali jeho nástupcu, ktorým je Samsung Galaxy A04. Informácie o tejto novinke nám priniesla stránka GSMArena.com.

Samsung Galaxy A04 je schopným zástupcom tých najlacnejších smartfónov

Samsung Galaxy A04 je po stránke dizajnu veľmi podobný svojmu predchodcovi. Disponuje Infinity-V displejom s dvojicou fotoaparátov na zadnej strane a LED bleskom. Obrazovka má 6,5-palcovú uhlopriečku a vyznačuje sa iba HD+ rozlíšením. V tejto cenovej kategórii je to však samozrejme úplne akceptovateľné.

Čierne farebné prevedenie | Zdroj: SamsungMobilePress.com
Biele farebné prevedenie | Zdroj: SamsungMobilePress.com

Samsung Galaxy A03

Na prednej strane nájdeme 5 MP “selfie” snímač. Vzadu sa okrem primárneho 50 MP fotoaparátu nachádza aj 2 MP hĺbkový senzor, ktorý by tu popravde ani nemusel byť. Samsung má však s týmto typom snímačov už onedlho skončiť. O pohon zariadenia sa stará bližšie nepopísaný osemjadrový procesor, ktorý je doplnený o 4, 6 až 8 GB operačnej pamäte. Interný ukladací priestor na používateľské dáta má 32, 64 až 128 GB. Poteší aj možnosť rozšírenia vnútornej pamäte o microSD kartu až do veľkosti 1 TB.

Zelené farebné prevedenie | Zdroj: SamsungMobilePress.com
Medené farebné prevedenie | Zdroj: SamsungMobilePress.com

Prejdime teraz na konektivitu. Samsung Galaxy A04 je 4G telefón s podporou Bluetooth 5.0 a dvojpásmovej Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. Predávať sa bude celkovo v štyroch farebných prevedeniach. O výdrž na jedno nabitie sa stará implementovaná 5 000 mAh batéria. Maximálny nabíjací výkon žiaľ nepoznáme. Momentálne nám výrobca neoznámil ani cenu a dostupnosť tejto novinky. Budeme si musieť ešte počkať na ďalšie informácie zo strany Samsungu.

Konkurencia

Konkurenciou pre túto novinku z najnižšej cenovej kategórie napríklad Samsung Galaxy A13, Samsung Galaxy M13, Redmi Note 11, Motorola moto g60 alebo aj Redmi 10C. Za zmienku ďalej stojí napríklad taká Motorola moto g31, Motorola moto g41 či Honor 50 Lite.

Honor 50 Lite | Zdroj: Honor

Náš tip
Samsung práve aktualizoval 5 a 6 rokov staré vlajkové lode
Disqus Comments Loading...