Samsung Galaxy A03 Core: Úplný základ s veľkou batériou

Zdroj: GSMArena.com

Spoločnosť Samsung potichu predstavila smartfón Samsung Galaxy A03 Core, ktorý by mal byť najnižším modelom v jej ponuke. Tomu podľa portálu GSMArena odpovedajú aj jeho parametre.

Slabé parametre a veľká batéria

Dizajn plastového tela je úplne jednoduchý. Na prednej strane je 6,5-palcový Infinity-V  LCD displej s HD+ rozlíšením a výrezom pre 5-megapixelový selfie fotoaparát. Zadný fotoaparát má iba jeden snímač, ktorý síce vyzerá rozmerovo veľký, ale má iba 8 megapixelov a svetelnosť f/2.0. Natáčané video môže mať maximálne rozlíšenie 1080p pri frekvencii 30 fps.

Displej a fotoaparát | Zdroj: GSMArena.com

O výkon zariadenia sa stará osemjadrový čipset SC9863A značky Unisoc a 2 GB RAM. Pre dáta a multimédia majú majitelia k dispozícii 32 GB vnútornej pamäte, ktorú je možné rozšíriť pomocou microSD karty. Poteší batéria s kapacitou 5000 mAh, ktorá sa však nabíja pomalým nabíjaním s výkonom 10 W.

Farby | ZDroj: GSMArena.com

Spoločnosť Samsung nešpecifikuje verziu operačného systému, ale pravdepodobne pôjde o Android 11. Kvôli malej RAM je tiež možné, že výrobca využil systém vo verzii Android Go. Smartfón má podporu dual SIM a 3,5 mm jack. Do predaja by mal ísť v modrej a čiernej farbe. Samsung zatiaľ nepotvrdil jeho cenu a dostupnosť.

Samsung Galaxy A03s

Tabuľka parametrov:

Displej 6,5 palcov, TFT LCD, HD+ rozlíšenie
Čipset Unisoc SC9863A (28nm)
RAM 2 GB
Vnútorná pamäť 32 GB, micro SD
Zadný fotoaparát 8 MP, f/2.0, AF
Selfie fotoaparát 5 MP, f/2.2
Konektivita LTE, Bluetooth, Wi-Fi, GPS, USB-C, 3,5 mm jack, dual SIM
Batéria 5000 mAh, 10 W
Rozmery 164.2 x 75.9 x 9.1 milimetrov
Váha ?

Aká je konkurencia?

Samsung Galaxy A03 Core bude na trhu súperiť s najlacnejšími smartfónmi. Príkladom je model Redmi 9C alebo Motorola moto e20.

Náš tip
Patreon sa chce vlastnú platformu na videá, chce sa odtrhnúť od YouTube

 

 

Disqus Comments Loading...