RECENZIA Honor View20: Vlajková loď so správnou cenou

Honor View10 patril vlani bez pochýb medzi telefóny s najlepším pomerom ceny a výkonu vo vyššej triede. Zdá sa, že sa tento ťah výrobcovi vyplatil, pretože tento rok prináša nástupcu Honor View20. Ten má veľmi podobné poslanie ako jeho predchodca – použiť väčšinu vlastností vlajkovej lode Huawei z radu Mate, pridať vlastné štýlové prevedenie a najmä dramaticky znížiť cenovku.

Balenie: Iba to najnutnejšie

Hoci Honor View20 je aktuálne najlepším smartfónom tejto značky, v balení nájdete iba tie najnutnejšie kúsky príslušenstva. Okrem telefónu a potrebnej dokumentácie k nemu sa tu ukrýva nástroj na výber SIM karty, rýchlonabíjačka a USB-C kábel. Nenájdeme tu dokonca ani žiadne slúchadlá. Poteší ale praktické silikónové priehľadné puzdro, ktoré je už pre smartfóny tejto značky typické.

Konštrukcia a dizajn: Vzhľad na prvom mieste

Zrejme nikto nemôže povedať, že by bol Huawei Mate 20 Pro vyslovene škaredý telefón. Ako vždy, jeho dizajn nemusí padnúť do oka každému, no nemožno poprieť extrémne prémiové spracovanie a zmysel pre detail, ktorým tento telefón vyniká.

Aj preto mali v HONOR-e ťažkú úlohu s tým, aby prišli ešte s niečím novým a lepším. Hoci dizajn týchto dvoch telefónov je porovnateľný, v prípade Honor View20 je spracovanie určite odvážnejšie.

Všetko to začína už vpredu, kde neslávne známy výrez vystriedala diera v displeji. Táto novinka nás zrejme bude sprevádzať minimálne celým rokom 2019 a práve Honor View20 je jedným z prvých u nás dostupných smartfónov, ktoré ju ponúkajú.

Čo sa týka dizajnu, toto riešenie tiež nepadne do oka každému používateľovi. Je ťažké nevšimnúť si dieru v ľavom hornom rohu, ktorá uchováva selfie kameru. Na druhej strane, toto riešenie je oveľa praktickejšie ako v prípade výrezu. Zaberá totiž oveľa menej miesta, a tak sa do panelu s upozorneniami znovu zmestí oveľa viac ikon.

Samozrejme, najväčšou výhodou je extrémne minimálny rámik okolo celého displeja. Aj Honor View20 má bradu, no tá je absolútne minimálna a v pomere displeja k prednej strane patrí tento telefón medzi tie najlepšie aké sa nám dostali do rúk.

Samotný displej má veľkosť 6,4” a telefón prichádza s rozmermi 156,9 x 75,4 x 8,1 mm a hmotnosťou 180 gramov. Ide tak o ďalší ozajstný tabletofón, ktorý ocenia najmä používatelia s väčšími rukami.

Honor ale tento priestor využil naozaj na 100 % a zdá sa, že vpredu sa nachádza iba displej. Opak je však pravdou, nájdeme tu všetky potrebné prvky, ktoré majú aj ostatné telefóny. Štrbinka pre reproduktor je ukrytá ešte nad displejom, na prvý pohľad ju možno ani nezbadáte. V jej vnútri sa nachádza dokonca aj notifikačná LED dióda, čo je detail, ktorý ocenia mnohí používatelia.

Boky zariadenia nie sú ničím špeciálne. Prednú a zadnú sklenenú stranu spája kovový rám, v ktorého pravej strane nájdeme tlačidlo napájania a dvojtlačidlo pre ovládanie hlasitosti. Naľavo je zásuvka na SIM karty a dole nájdeme USB-C port a mriežku multimediálneho reproduktoru, ako aj jeden mikrofón.

Zaujímavá je vrchná strana, ktorá uchováva presunutý senzor pre automatický jas displeja, ktorý si nenašiel miesto na prednej strane. Okrem toho tu nájdeme aj 3,5mm jack pre slúchadlá, čo je veľmi vítanou funkciou. Nechýba dokonca ani IR vysielač pre ovládanie spotrebičov a pozornému oku neunikne ani ďalšia štrbinka mikrofónu.

Veľa pozornosti púta aj atraktívna zadná strana. Honor View20 je dostupný vo viacerých prevedeniach, no nám sa do rúk dostalo to, ktoré zrejme bude sprevádzať najväčšiu časť jeho majiteľov. Ide o modrú farbu Phantom Blue, ktorá ponúka špeciálne spracovanie. To láme svetlo do tvaru písmena “V”, ktoré vytvára rôzne odtiene modrej farby. Tento efekt je skutočne veľmi pekný a originálny a ide o príjemnú zmenu oproti “bežným” gradientným farbám, ktoré sú už tradičné pre smartfóny Huawei a Honor.

Okrem toho je zadná strana pomerne strohá. Hore vľavo sa nachádza šošovka hlavnej, 48MP kamery. Vedľa nej nájdeme špeciálnu 3D stereo kameru a diódu blesku. Nižšie v strede sa nachádza skener odtlačkov a inak už zadná strana obsahuje iba popisky od výrobcu.

Celkovo môžeme zhodnotiť dizajn a spracovanie telefónu veľmi kladne. Kvalitná konštrukcia, nápadité prevedenie a praktické spracovanie sú prvky, ktoré sa nám na moderných telefónoch páčia. Honor to dosiahol bez toho, aby bol výsledok zbytočne extravagantný. Výborne. Celkovému dojmu napomáha aj fakt, že zadná strana je akoby zázrakom odolná voči odtlačkom prstov. Špeciálny lom svetla tak nielen pôsobí pekne, ale aj prakticky skrýva odtlačky a nečistoty. Jedinou nevýhodou je absencia odolnosti voči vode a prachu s krytím IP. Telefón by síce mal byť aspoň čiastočne odolný, no výrobca nezískal žiaden IP certifikát, a tak zrejme nebude najlepší nápad brať ho so sebou do bazéna či do sprchy.

Skener odtlačkov: Tradične užitočný

Jednou z domén, kde Honor v modeli View20 narozdiel od Huawei Mate 20 Pro neexperimentoval, je skener odtlačkov. Ten nenájdeme v displeji, ale na zadnej strane. Toto riešenie je stále veľmi rozšírené a my voči nemu nemáme žiadne výhrady.

Znovu patrí medzi tie najrýchlejšie aké sme kedy vyskúšali. Je tiež dostatočne veľký a veľmi presný a na zadnej strane ho nahmatáte bez akýchkoľvek problémov. Obsahuje tiež tradičnú porciu extra funkcií v podobe gest, ktorými môžete jednoduchšie ovládať systém. Skener odtlačkov poslúži na stiahnutie notifikačnej lišty, zdvihnutie hovoru či zastavenie budíku. Ako obyčajne, aj teraz sa nám najviac páčila funkcionalita pre zhotovenie fotografie, čo využijete najmä pri fotení selfie, kedy nemusíte telefón kŕčovito zvierať s cieľom dosiahnuť na spúšť na displeji, ale fotku spravíte jednoducho priložením prsta na skener na zadnej strane.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Displej: Diera miesto výrezu?

Pochopiteľne, jednou z najdiskutovanejších častí smartfónu Honor View20 je práve jeho displej, a to vďaka novej podoby výrezu. Diera, alebo priestrel, je nová forma výrezu, ktorú tento rok budeme vidieť aj pri ďalších modeloch, a tak si na to musíme zvyknúť. Aký je rozdiel oproti tradičnému výrezu?

Čo sa týka filozofie, tak prakticky žiaden. Ide o nástroj, pomocou ktorého chcú výrobcovia dosiahnuť čo najlepší pomer displeja k prednej strane. Či má výrez tvar obdĺžnika alebo kruhu, je prakticky iba kozmetický detail. Aj na tých však záleží.

Diera v displeji Honor View20 je oveľa praktickejšia ako klasický výrez v strede displeja. Jej umiestnenie je tak nenápadné, že pri práci s telefónom si na ňu zvyknete oveľa rýchlejšie ako v prípade smartfónov s výrezom. Napríklad pri sledovaní videí sa diera premiestni do ľavého spodného rohu, kde si ju ozaj nevšimnete.

Stále platí, že aj tento výrez môžete skryť softvérovým nástrojom, ktorý posunie celé používateľské prostredie trošku nadol a v hornej časti vytvorí čiernu lištu. My sme ale toto riešenie nikdy nepoužívali – oveľa radšej využívame čo najväčšiu plochu displeja.

Ten má veľkosť 6,4” a rozlíšenie 1080 x 2310 px. Ide o IPS LCD panel s veľmi dobrými pozorovacími uhlami a pekným podaním farieb. Je tiež dostatočne jasný a detailný a pri práci s telefónom sme s ním boli veľmi spokojní.

Samozrejme, v nastaveniach systému nájdete niekoľko možností, pomocou ktorých si môžete upraviť zobrazenie na displeji. Môžete zmeniť režim a teplotu farby ako aj aktivovať nočný režim, ktorý redukuje modré svetlo displeja. Prispôsobiť si tiež môžete veľkosť písma a obsahu a ďalšie nastavenia obrazovky. Dokonca môžete výrez aj softvérovo zakryť.

Celkovo sme tak boli s displejom veľmi spokojní. Jedinú výhradu máme voči tomu, že displej patrí medzi tie lesklejšie. To nie je najlepšie na slnečnom prostredí, kde budete musieť lesklosť kompenzovať vyšším jasom. Najskôr sme sa toho obávali kvôli výdrže batérie, no neskôr sme zistili, že tieto obavy boli viac než zbytočné.

Výkon a pamäť: Najväčšia devíza

Honor View20 sa profiluje ako štýlová a dostupná vlajková loď. Tým je zaujímavá najmä pre mladšiu generáciu, ale aj pre každého, kto hľadá najmä čo najlepší pomer ceny a výkonu. Ten je v tomto prípade naozaj špičkový a výrobca tu nerobil absolútne žiadne kompromisy.

To znamená, že vo vnútri nájdeme čip Kirin 980, ktorý poháňa aj smartfón Huawei Mate 20 Pro. Aj do dnešného dňa ide jeden z najvýkonnejších čipov na trhu, ktorého výkon prekonáva iba najnovší Snapdragon 855. V praxi to bude znamenať, že sa môžete tešiť na fantastický výkon, ktorý bude dostatočný aj v ďalších rokoch.

Telefón okrem toho ponúka 6 až 8 GB RAM a 128 alebo 256 GB vnútornej pamäte. My sme mali na testovanie k dispozícii najvýkonnejší model s 8 GB RAM a 256 GB vnútornej pamäte. Táto výbava má aj svoju cenu a slot na microSD karty by ste tu hľadali iba márne. Nám to však vôbec neprekážalo – pamäte sme mali viac než dosť.

A prejavilo sa to v každom možnom smere. 256 GB vnútornej pamäte je naozaj extrémne veľa a stačí to aj vtedy, ak pravidelne natáčate 4K video, resp. si do telefónu sťahujete veľa hier a iného multimediálneho obsahu.

Vďaka štedrej kapacite RAM fungoval vynikajúco aj multitasking. Boli sme schopní reálne si všimnúť, že niektoré aplikácie jednoducho ostávajú otvorené dlhšie, ako sme zvyknutí. Sme radi, že 8 GB RAM nie je iba číslo na papieri, ale aj reálne využiteľná funkcia, ktorá spríjemni používanie telefónu.

Telefón okrem toho ponúka aj niektoré špeciálne softvérové funkcie pre čo najlepšie využitie hardvéru. Na mysli máme konkrétne technológiu GPU Turbo 2.0, ktorá sa postará o skvelý herný výkon. Žiaľ, to oceníte iba v niektorých herných tituloch, ktoré musia byť pre túto technológiu optimalizované. V prípade obľúbeného titulu PUBG Mobile to znamená, že sa môžete tešiť na stabilnú úroveň FPS. 60 snímkov za sekundu si však užijete iba pri najnižšej úrovni grafických nastavení, pričom niektoré iné zariadenia to zvládajú aj pri druhom najnižšom nastavení.

Honor View20 je však jedným z prvých zariadení, ktoré podporujú 60 FPS režim aj v konkurenčnom titule Fortnite. Ide tak o vynikajúce herné zariadenie, ktoré si poradí jednak so súčasnými titulmi, ale aj s tými, ktoré sa do Obchodu Play dostanú v najbližších rokoch.

Množstvo výkonu ale oceníte aj pri bežnom používaní. Či už sú to extrémne rýchle reakcie zariadenia, plynulé animácie, alebo jednoducho rýchle spúšťanie aplikácií a prepínanie medzi nimi. Skrátka, Honor View20 je výkonnostné monštrum, ktoré poteší aj tých najnáročnejších používateľov.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Systém: Nový Android a užitočná nadstavba

Hoci systém Android 9.0 Pie bol predstavený už pred niekoľkými mesiacmi, ešte stále ho nájdeme iba na malom množstve zariadení. Honor View20 prichádza s predinštalovanou najnovšou verziou systému Android a nadstavbou Magic UI 2. V praxi však ide o takmer identický klon systému EMUI 9.0. Tešiť sa tak môžete na všetky funkcie, ktoré poznáte aj z tohto systému.

V prvom rade je to výrazná grafická nadstavba, ktorá má od čistého Androidu ďaleko. Pridané funkcie sú však zväčša praktické, v súčasnosti aj celkom pekne graficky spracované a najmä nenásilné. Napríklad notifikačná lišta je užitočná a plná praktických skratiek. To isté platí aj o menu s aplikáciami či menu s nastaveniami, kde nájdete všetko dôležité a množstvo pridaných funkcií.

Tie najzaujímavejšie sa týkajú napríklad ovládania systému. Môžete si zobraziť klasické softvérové tlačidlá alebo na ovládanie využiť jedno tlačidlo v štýle smartfónov Pixel, ale aj gestá, ktoré poznáme práve zo série Huawei Mate 20. Vďaka nim môžete naplno využiť krásny veľký displej na to, na čo je určený – zobrazovanie obsahu. Gestá sú návykové a pracuje sa s nimi veľmi pohodlne. Aj keď s nimi nemáte žiadne bližšie skúsenosti, zvyknete si na ne nanajvýš po niekoľkých dňoch používania.

Nastaviť si ale môžete aj ďalšie časti systému. Úroveň prispôsobenia v systéme Magic UI 2 je skutočne vysoká a je iba na vás, ako si systém prispôsobíte.

Potešilo nás, že Honor zredukoval množstvo predinštalovaných aplikácií, s ktorými sme sa stretávali ešte aj pred niekoľkými mesiacmi. V súčasnosti ich je skutočne iba minimum a zväčša sa jedná o tituly priamo od výrobcu. Nemusíte sa preto obávať žiadnych demo verzií nudných hier či predinštalovaných kancelárskych balíčkov od neznámych vývojárov.

Najväčšou výhodou systému Magic UI 2 je však jeho fantastická odladenosť. Je svižný, extrémne rýchly a efektívny. Práca s telefónom je vďaka tomu skutočným zážitkom. Otázkou ostáva včasnosť aktualizácií, no keďže je Honor View20 aktuálne najlepším smartfónom tejto značky, je veľmi pravdepodobné, že aspoň najbližší rok bude medzi prvými smartfónmi, ktoré dostanú najnovší update.

Multimédiá: Skutočne hravý telefón

Ako sme už spomínali, Honor View20 je profilovaný najmä ako telefón pre mladých ľudí. Je preto zrejmé, že jeho multimediálna výbava musí byť na tej najvyššej úrovni, inak by oň mladí nejavili záujem.

Honor tieto požiadavky viac-menej splnil. Telefón disponuje krásnym veľkým displejom, výkonným hardvérom a zaujímavými softvérovými funkciami, ako napríklad Party režim, kde môžu viacerí používatelia prispievať skladbami do aktuálne prehrávaného playlistu v bluetooth reproduktore.

Ten budete určite potrebovať. Zabudovaný reproduktor na smartfóne Honor View20 je totiž slabší, nehrá zrovna najlepšie ani najhlasnejšie. Nejde ani o stereo sústavu, všetok zvuk multimédií vychádza iba zo štrbinky v spodnej hrane zariadenia.

Na druhej strane, veľkou pridanou hodnotou je dnes 3,5mm jack pre slúchadlá. Ak máte ešte klasické káblové slúchadlá, tu ich využijete naplno a bez akejkoľvek redukcie. Samozrejme, nechýba moderné Bluetooth v5.0, ktoré vás zasa poteší v prípade, že preferujete bezdrôtové pripájanie príslušenstva.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Konektivita: Nechýba absolútne nič

Dávno sú preč časy, keď nižšia cena znamenala kompromisy vo výbave konektivity. Chýbajúce NFC či starší USB port sú ešte neduhy, ktoré trápia najnižšiu triedu zariadení, nie však smartfón s cenou nad 500 EUR.

Honor View20 tak ponúkne všetky formy pripojenia, ktoré by ste od neho mohli očakávať. Rýchle LTE aj Wi-Fi pripojenie, moderné Bluetooth v5.0, USB-C konektor s podporou USB 3.1 a USB OTG, všetky formy sledovania polohy (GPS, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS), nechýba ani NFC a dokonca ani infraport.

Všetky formy pripojenia pritom počas nášho testovania fungovali na výbornú. Po celý čas sme mali v telefóne dve SIM karty, z jednej sme čerpali dáta a druhá bola prednastavená na komunikáciu. Všetko fungovalo bezchybne, nemali sme žiadnu stratu či pokles signálu. Výborne fungovalo aj Bluetooth, testovali sme ho v aute aj s Bluetooth slúchadlami a nezaznamenali sme žiadne problémy. Rýchle a spoľahlivé bolo aj GPS, a to aj v zastavanejších či odľahlejších oblastiach. Skrátka, na Honor View20 sa v tomto smere môžete spoľahnúť.

Fotoaparát: 48 MP aj 3D technológia

Jednou z najzaujímavejších funkcií smartfónu Honor View20 je jeho fotoaparát. Hoci v mnohých smeroch ide o veľmi podobný model ako Huawei Mate 20 či Mate 20 Pro, v otázke fotoaparátu stavil výrobca na úplne inú technológiu.

Nájdeme tu na dnešnú dobu podpriemerné množstvo snímačov – iba dva. Ten hlavný je však nový, má rozlíšenie 48MP a pri fotografovaní spája viaceré pixely do jedného pre zachytenie väčšieho množstva svetla. Druhý snímač je špeciálny 3D stereo TOF (time-of-flight), ktorý sa má postarať o lepšiu prácu v rozšírenej realite AR. Využiteľné by to malo byť aj s technológiou Google ARCore, avšak tá zatiaľ pre telefón nie je vôbec dostupná. Potenciál tejto kamery sme tak nemali možnosť vyskúšať.

Na druhej strane, 48MP snímač plní mnohé úlohy, na ktoré iné telefóny potrebujú dva, tri či štyri samostatné fotoaparáty. Fotoaparát tu má svetelnosť f/1.8, veľkosť 1/2” a pixely sú veľké 0,8 µm. To naozaj nie je veľa, no ako sme spomínali, fotoaparát v štandardom režime kombinuje viacero pixelov do jedného. Aj preto je klasický fotografický režim s rozlíšením 12 MP.

Okrem toho tu ale nájdeme aj mnohé ďalšie, typické pre smartfóny Huawei a Honor. Nechýbajú funkcie umelej inteligencie či ďalšie, ktoré poznáme z ostatných smartfónov Huawei. Dokonca je možné zhotoviť aj fotku s “bezstratovým” dvojnásobným priblížením. K tomu sa využíva orezanie veľkej 48MP fotografie, no takéto výsledky nie sú vôbec zlé.

Celkovo však máme z fotoaparátu na Honor View20 zmiešané pocity. Na jednej strane je schopný spraviť skutočne fantastické fotografie, na druhej sme sa stretli s pomerne nekonzistentnými výsledkami. Raz sa nám podarilo spraviť peknú nočnú fotografiu, ďalšia bola rozmazaná a plná šumu.

Fotografia bez nočného režimu
Fotografia s nočným režimom

Za dobrého svetla boli fotografie štandardne veľmi pekné, plné farieb a detailov. Ako sme spomínali, v základnom režime fotí telefón 12MP snímky, no je možné prepnúť aj na 48MP režim, keď sú fotografie skutočne detailné a je možné na nich približovať a zobraziť výrezy. Tento režim ale odporúčame iba pri naozaj dobrom osvetlení, inak je množstvo zachyteného svetla výrazne nižšie.

Spomínaných režimov je viac než dosť a telefón sa prispôsobí akémukoľvek prostrediu. Nechýba AI rozpoznávanie scén a prispôsobovanie nastavení fotografií. V tomto prípade už väčšinou neboli tieto nastavenia tak drastické a väčšinou sme boli s výsledkami spokojní. Aj bez zapnutej umelej inteligencie je však telefón schopný produkovať veľmi pekné fotografie. Vpredu sa nachádza ešte 25MP selfie fotoaparát, ktorý je tiež schopný robiť pomerne pekné a ostré fotografie, no znovu iba v dobrých svetelných podmienkach.

Prihláste sa na odber nášho YouTube kanálu MojAndroid.sk

Veľmi spokojní sme však boli aj s videom. To bolo najväčším úskalím smartfónu Huawei Mate 20 Pro najmä kvôli nepodarenej stabilizácii. Honor View20 pritom neponúka optickú stabilizáciu, ale kombinuje elektronickú stabilizáciu s umelou inteligenciou. Výsledok je naozaj fantastický. Aj pri 4K videu je stabilizácia extrémne dobrá, kompenzuje akékoľvek otrasy a vyzerá ešte aj prirodzene. Samotné video je pekné, farebné a plné detailov.

Celkovo sme tak s fotoaparátom spokojní. Trošku nám vadili nekonzistentné výsledky, najmä v horšom osvetlení. Niekedy chýbali detaily, inokedy sa objavilo viac šumu či zlyhalo zaostrovanie. Väčšina fotografií však bola vydarená a potešili nás aj rozšírené možnosti a režimy, ktoré ocení aj cieľová skupina mladých mobilných fotografov.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Batéria: Absolútna špička

Honor View20 prichádza so zabudovanou batériou s kapacitou 4000 mAh. To je ešte stále nadštandardná kapacita, a my sme tak boli zvedaví, ako sa tento údaj prejaví v praxi. Už tradične sme očakávali nadpriemernú výdrž, no dočkali sme sa niečoho, čo sme skutočne nečakali.

Honor View20 je po stránke výdrže batérie jedným z najlepších smartfónov na trhu. Táto fantastická výdrž napokon znamenala až to, že sme telefón takmer vôbec nenabíjali. Poďme však pekne po poriadku.

Telefón sme používali klasicky ako každý iný. To znamená s dvomi SIM kartami, neustále pripojený k mobilnému internetu alebo Wi-Fi, nonstop zapnuté GPS, Bluetooth, jas na bežných hodnotách, aby bol displej ľahko čitateľný za akýchkoľvek podmienok. Neustále sme synchronizovali dva Google účty a množstvo ďalších účtov na sociálnych sieťach.

Už zrejme tušíte, že ani raz sa nám telefón nepodarilo vybiť v priebehu jedného dňa. V jeden vzorový deň sme sa snažili telefón vybiť naozaj náročnými operáciami, no nepodarilo sa nám to. Takmer 40 minút bola zapnutá aplikácia Fortnite, kde sme najskôr sťahovali dodatočné súbory a potom testovali samotnú hru. Zároveň sme telefón približne 35 minút denne využívali na navigáciu prostredníctvom Waze. Okrem toho sme používali sociálne siete, internet a ďalšie bežné aplikácie.

Na konci dňa sme mali displej zapnutý takmer 4 a štvrť hodiny, pričom nám stále zostávalo 53 % batérie. A to je jednoducho fantastický výkon. Pri bežnom používaní (cca 1:30 hod až 2:30 hod zapnutého displeja) nám na konci dňa ostávalo bežne viac ako 65 % batérie. A to už atakujeme nie dvojdňovú, ale až trojdňovú výdrž na jedno nabitie.

Bez akýchkoľvek problémov sme boli schopní zvládnuť dva náročnejšie dni. Telefón si držal úroveň nabitia aj v stave nečinnosti, a to aj napriek tomu, že sme sa snažili obísť agresívny režim zatvárania aplikácií, ktorými je nadstavba od Honor/Huawei známa. Ručne sme prikázali synchronizáciu niekoľkých desiatok aplikácií a dostávali sme všetky notifikácie tak, ako sme zvyknutí. Výdrž bola napriek tomu vynikajúca.

Výborná je aj rýchlosť nabíjania. Za hodinu sa telefón nabije až na 93 % a hoci posledným percentám to trvá trošku dlhšie, telefón naozaj nebudete nabíjať dlho. Môže za to 22,5W rýchlonabíjačka, ktorá je súčasťou balenia. Podrobné časy nabíjania nájdete spolu s nameranými hodnotami nabitia nižšie:

  • 15 minút – 31 %
  • 30 minút – 59 %
  • 45 minút – 79 %
  • 60 minút – 93 %
  • Plné nabitie – 1:23 hod

Honor View20: Záverečné hodnotenie

Honor View20 je veľmi zaujímavé zariadenie, či už svojím dizajnom, výbavou, alebo cenou. Tá začína už na úrovni 549 EUR za verziu so 6 GB RAM a 128 GB vnútornou pamäťou. Ak k tomu pripočítame jeden z najvýkonnejších čipov na trhu, krásny dizajn, vynikajúcu výdrž batérie a skvelé spracovanie, dostaneme naozaj telefón s fantastickým pomerom ceny a výkonu. Tomu konkuruje v tejto cenovej kategórii najmä OnePlus 6T, no ten je stále pre mnohých zákazníkov veľkou neznámou.

Čo sa týka tradičnejších výrobcov, View20 priamo konkuruje tým najlepším smartfónom na trhu. Za tými možno v niektorých detailoch zaostáva, no v niektorých ďalších má aj navrch. V tejto cenovej kategórii mu ťažko niečo vytknúť. Je to jednoducho kompletný telefón, ktorý poteší aj tých najnáročnejších používateľov. Trošku zamrzia občasné zaváhania fotoaparátu, ktoré ale pôsobia dojmom, že by všetko vyriešila jedna softvérová aktualizácia. V kategórii prémiových smartfónov si však Honor View20 rozhodne zaslúži vašu pozornosť. Ak ste ochotní spraviť pár miniatúrnych kompromisov, dostanete telefón, ktorý poľahky strčí do vrecka aj zariadenia s dvojnásobnou cenovkou.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 
Disqus Comments Loading...