Realme Pad X oficiálne: Tablet s dobrým pomerom ceny a parametrov

Zdroj: Pandaily.com

Čínska značka Realme, ktorá si získala obľubu aj na slovenskom trhu, oficiálne predstavila Android tablet Realme Pad X. Podľa portálu GSMArena ponúkne dobrý pomer ceny a parametrov.

Tabletu nechýba ani podpora aktívneho stylusu

Podobne ako smartfóny Realme má aj tablet netradičný dizajn, ktorý z časti pripomína sériu GT. K dispozícii budú tri farby tela – čierna, modra a krikľavo zelená. Hrúbka tabletu je príjemných 7,1 milimetrov a hmotnosť 499 gramov. Aj napriek tenkému profilu sa dostalo na solídnu batériu s kapacitou 8 340 mAh a podporou 33W nabíjania.

Realme Pad X | Zdroj: GSMArena.com

Na prednej strane je 11-palcový IPS displej s 2K rozlíšením, svietivosťou 450 nitov a podporou ovládania stylusom, čo z tabletu robí aj pracovný nástroj. O výkon sa stará čipset Qualcomm Snapdragon 695 s 4 GB/ 6 GB RAM. Pre používateľská dáta je pripravená 128 GB interná pamäť. Operačným systémom je Android 12, ktorý ešte vylepšuje nadstavba Realme UI 3.0.

Displej | Zdroj: GSMArena.com

Zadná strana tabletu patrí 13-megapixelovému fotoaparát, zatiaľ čo na prednej strane je 8-megapixelový selfie fotoaparát s uhlom záberu 105 stupňov. To oceníte hlavne pri videokonferenčných hovoroch. Po bokoch tela tabletu sú potom stereo reproduktory s podporou technológie Dolby Atmos a Hi-Res Audio.

Farby tela | Zdroj: GSMArena.com

K tabletu sa bude okrem stylusu dať dokúpiť aj puzdro s klávesnicou. Realme Pad X sa začne v Číne predávať už 31, mája za cenu štartujúcu na sume v prepočte 180 eur. Cena a dostupnosť na globálnom trhu zatiaľ nebola oznámená.

Tabuľka parametrov:

Displej 11 palcov, IPS, 2 000 × 1 200 pixelov
Čipset Qualcomm Snapdragon 695
RAM 4 GB/ 6 GB
Vnútorná pamäť 128 GB, micro SD karty
Zadný fotoaparát 13 MP
Selfie fotoaparát 8 MP
Konektivita LTE, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, GPS, USB-C
Batéria 8 340 mAh, 33 W nabíjanie
Rozmery ? × ? × 7,1 milimetrov
Hmotnosť 499 gramov

Konkurencia

Realme Pad X bude na trhu konkurovať skôr lacnejším Android tabletom. Príkladom je Xiaomi Pad 5. Ak si však zákazník tochu priplatí, tak môže siahnuť po o niečo vybavenejšom Lenovo Tab P11 Pro.

Náš tip
Android smartfóny možno čoskoro detegujú vaše chrápanie a kašeľ

 

 

Disqus Comments Loading...