Prvý telefón od Samsungu mal chyby, no bol začiatkom obrovského úspechu

Spoločnosť Samsung vo svete zákazníci poznajú nielen podľa špecifického dizajnu, ale aj podľa toho, že na trhu ponúka naozaj veľké množstvo modelov a zariadení. Od tých najlacnejších Androidov až po výkonné high-endy, Samsung má v každom segmente trhu svojich zástupcov. Nikdy nám ale nenapadlo, aký telefón stál na začiatku tohto reťazca. Pri predstavení prvého telefónu Samsung SC-1000 sa písal rok 1985!

Model SC-1000 bol telefónom do automobilu. Hoci mal značné chyby v kvalite hovoru, spoločnosť naň bola hrdá a všade ho prezentovala ako revolučné zariadenie. Ďalšie 2 roky vývoja Samsung strávil tým, aby svoje zariadenia dokázal dostať na úroveň Motoroly, ktorá bola vtedy priekupníkom mobilného priemyslu. Zariadenia americkej spoločnosti používal Samsung ako benchmarky a jeho ďalší model – Samsung SH-100 – už bol vyladeným a kvalitným telefónom. Vlastne prvým skutočným mobilom od Samsungu!

Samsung SH-100 sa začal predávať v Južnej Kórei v roku 1988, presne v čase konania letných olympijských hier. Model síce nebol taký úspešným, ako Samsung očakával, no to spoločnosť nakoplo do ďalšieho vývoja. V tom roku Samsung predal iba 1000 – 2000 kusov modelu SH-100. Pýtate sa, kde vtedy bola Nokia? Tá v tom čase predávala už 3 mobily – Mobira Talkman 450, Talkman 900 a Mobira Senator.

Samsung od roku 1988 predstavoval nový model telefónu každý rok. Neviem, kedy začali vyrábať viac ako 1 model ročne, no jedno viem určite. Dnes by som počet nových modelov za jeden rok nespočítal. Koľkí z vás sú majiteľmi Samsung zariadenia? :-)

Zdroj: PhoneArena

Disqus Comments Loading...