Ovládací panel v MIUI 12 nefunguje správne. Výrobca chystá opravu

Gizmo China

Odkedy sme sa oficiálne dočkali nadstavby MIUI 12, ktorá sa nachádza na zariadeniach z dielne spoločnosti Xiaomi, používatelia na ňu reagovali tak zmiešane. Najmä pokiaľ ide o dizajn, celkové spracovanie používateľského a jeho samotnú funkčnosť, nie všetko sa zdá, že funguje na sto percent.

S príchodom viacerých zmien v ovládacom centre prichádza aj viacero chýb, ktoré ovplyvňujú jeho funkčnosť. Webový portál Gizmochina prichádza s informáciami ohľadom týchto problémov.

MIUI 12 prináša okrem skvelých vymožeností aj nepríjemné problémy v ovládacom centre

Predtým niekoľko používateľov novej nadstavby MIUI 12 od Xiaomi hlásilo, že počas scrollovania v ovládacom centre je viditeľný lag, ktorý na používateľa nepôsobí práve najlepšie. Dôvodom zrejme bude množstvo náročných animácií, ktorými sa MIUI 12 vyznačuje.

Takto vyzerá jeden zo spomínaných bugov v novšom MIUI

Výrobca sa na chybu pozrel a rozhodol sa k používateľom posunúť aktualizáciu. Tá odstránila rozmazanie pozadia, ktoré mohlo stáť za vznikaním nepríjemného lagu. Nanešťastie sa touto aktualizáciou problém nevyriešil a ľudia stále hlásili dostupnosť chyby počas otvárania ovládacieho centra.

Xiaomi Mi 11 | Foto: Redakcia

Počas toho, ako sa vývojári snažili opraviť spôsobovaný lag, vznikla ďalšia nepríjemnosť. Spôsobila úplné zaseknutie spomínaného centra po potiahnutí z pravej hornej strany obrazovky smerom nadol.

Na opravení chyby v MIUI 12 sa už pracuje

Údajne od aktualizácie s označením MIUI 12.1.2 sa jeden problém zmenil na dva až tri problémy. Prvé správy pochádzali od používateľa modelu Xiaomi Mi 9T. Ten hlásil zmenu farieb displeja a následné zaseknutie ovládacieho panela počas toho, ako ho otváral.

Smartfón na obrázku: Xiaomi Mi 9T | Foto: Redakcia

Moderátor z fóra Xiaomi Community našťastie prehlásil, že chyby boli podané ďalej k samotnému Xiaomi a v nadchádzajúcej aktualizácii by sa používatelia mohli tešiť na opravu týchto chýb, ktoré spôsobujú celkovo zlý zážitok z používania mobilného telefónu.

Stretli ste sa s podobným problémom na vašom Xiaomi, respektíve Redmi alebo POCO smartfóne aj vy? Pokiaľ áno, budeme radi, ak nám o tom dáte vedieť v diskusii pod článkom.

Náš tip
Redmi 9 dostáva aktualizáciu na Android 11
Disqus Comments Loading...