Nothing Phone (1) dostáva aktualizáciu na Android 13

Minulý rok na trh vstúpil nečakaný oponent pre veľké značky. Aj napriek tomu, že Nothing Phone (1) mal pomerne nižšiu cenu ako známe vlajkové lode, jeho možnosti a schopnosti očarili dosť veľa ľudí. Len nedávno značka ponúkla aktualizáciu na Android 13. V tomto čase prebieha beta testovanie tejto verzie. Informuje o tom portál AndroidAuthority.

Android 13 konečne prichádza v stabilnej verzii

Update na Android 13 síce prichádza značne neskôr ako pre iné telefóny, ale napokon sme sa dočkali. Aktualizácia 1.5.2 prinesie verziu nového Androidu a zároveň aj nejaké bezpečnostné vylepšenia. Aj keď je zatiaľ stále v beta testovaní, aktualizáciu máme očakávať v najbližších týždňoch. Hlavným cieľom značky stále ostáva pripravenie nového Nothing OS 2, ktorý pravdepodobne vyjde na trh aj s novým telefónom.

Čo aktualizácia ponúkne?

Nové možnosti budú naozaj rozsiahle. Pribudne aplikácia na počasie, spolu s widgetom na domovej obrazovke. Po novom tak nebudete musieť klikať na ponúkaný link. Dostaneme aj nové zvonenia a zvuky upozornení, rovnako aj viac farebných schém na pozadie a minimalistické tapety. Budete mať možnosť nastaviť si ikony na rovnakú farbu ako pozadie. Na zamknutej obrazovke budú dostupné štyri skratky – pre fotoaparát, svetlo, ovládanie zariadenia a peňaženka.

Nothing Phone (1) | Zdroj: Tomáš Kanálik

Okrem toho bude jednoduchšie prepínať medzi mobilnými dátami počas využívania dual SIM. Automaticky sa taktiež zobrazuje momentálna sieť a počet použitých dát. Pribudne možnosť skenovať QR kód cez fotoaparát a taktiež celkové vylepšenie rozhrania fotoaparátu. Dostaneme možnosť zmeniť jazyk pre jednotlivé aplikácie a taktiež zmenu hlasitosti bez odomykania. Pri hraní nebudú vyrušovať svetelné notifikácie a bola vylepšená aj animácia pri vypínaní a zapínaní.

Pokiaľ nejaká aplikácia dostane prístup k vašej schránke (clipboard), dostanete upozornenie. Bola pridaná aplikácia “Osobná bezpečnosť” a vylepšená ochrana súkromia. Zahŕňa povolenia pre Wi-Fi v okolí a výber médií. Presnosť rozoznania odtlačku prsta sa zlepšila o 12 % a zapnutie aplikácií bude trvať o 71 % menej času. Spotreba energie v pohotovostnom režime bola zlepšená o polovicu. Pribudlo automatické občasné vymazávanie systémovej cache pamäte. Celkovo sa zákazníci dočkajú lepšej stability systému.

Náš tip
Aktualizácia na Android 13 a MIUI 14 pre obľúbené Xiaomi telefóny je už na Slovensku
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...