NÁVOD | Ako vypnúť otváranie odkazov v internom prehliadači aplikácie Facebook

Aplikácia Facebook je pravidelne aktualizovaná, pričom väčšinou ide o drobné úpravy týkajúce sa výkonu a opráv malých chýb. Z času na čas sa ale objaví v aktualizácii nová funkcia, pričom niekedy ide o naozaj veľké novinky. Pred niekoľkými mesiacmi sme vás informovali o tom, že aplikácia ponúka pre niektorých užívateľov aktualizáciu s novým vstavaným prehliadačom priamo v aplikácii. Táto novinka sa teraz dostala k väčšine užívateľov a my si dnes v jednoduchom návode ukážeme, ako túto funkciu vypnúť.

  1. Najskôr si budete musieť otvoriť aplikáciu Facebook na vašom smartfóne alebo tablete. Prvým krokom bude otvorenie nastavenia aplikácie, ktoré sa nachádzajú úplne napravo v krajnej karte.
  2. Tu sa zobrazia informácie o vašom profile a niektorých aktivitách. Skrollujte dolu až kým nenájdete položku “Nastavenia Aplikácie” (App Settings). 
  3. V zozname nastavení nájdite možnosť “Always open links with external browser“. V základe bude táto možnosť neoznačená, čo znamená, že všetky odkazy, na ktoré vrámci aplikácie Facebook kliknete, sa zobrazia priamo v aplikácii Facebook. Ak sa tomu chcete vyhnúť, označte túto možnosť fajkou a odteraz sa budú odkazy otvárať vo vami predvolenom prehliadači, resp. sa vždy zobrazí vyskakovacie okno s výberom prehliadaču. 

A to je všetko. Takto jednoducho môžete zabrániť automatickému otváraniu odkazov v jednoduchom prehliadači v aplikácii Facebook. Tomu chýbajú mnohé funkcie ostatných prehliadačov a iba veľmi ťažko dokáže nahradiť napríklad Google Chrome. Otváranie odkazov vrámci aplikácie Facebook môže byť síce pohodlné a zabráni zdržovaniu spôsobenému prepínaním medzi aplikáciami, no na ďalšiu prácu na internete nie je práve najlepší. Potešia tu možnosti priameho zdieľania stránky na svojej nástenke či možnosť otvoriť stránku v prehliadači Chrome. Veríme, že vám náš návod pomohol. Dajte nám v diskusii vedieť, či ste už mali túto funkciu aktívnu a či sa vám ju pomocou tohto návodu podarilo vypnúť.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: PhoneArena 

Disqus Comments Loading...