Ktorý fotí lepšie? Porovnali sme Motorolu edge+ a Apple iPhone 11

Na prvý pohľad sa to môže zdať ako nezmyselné porovnanie, keďže cena nového iPhonu 11 je niekde na úrovni 800 eur, zatiaľ čo za Motorolu zaplatíte o 400 eur viac. Avšak iPhone 11 má rovnako kvalitný fotoaparát ako jeho drahší kolegovia – iPhone 11 Pro a Pro Max. Teda až na chýbajúci teleobjektív. Ten ale v tomto porovnaní potrebný nebude, všetky fotografie sú vytvorené hlavnými snímačmi oboch prístrojov.

Porovnanie parametrov fotoaparátu:

Motorola edge+ Apple iPhone 11
Hlavný snímač 108 MP, f/1.8, PDAF, OIS, spája 4 pixely do jedného, rozlíšenie fotografie 27 MP alebo 108 MP 12 MP, f/1.8, PDAF, OIS
Ultra-širokouhlý snímač 16 MP, f/2.2, AF, makro 12 MP, f/2.4
Teleobjektív 8 MP, f/2.4, 3x optický zoom, OIS
Video 6K@30fps, 4K@30fps, FHD@60fps 4K@60fps, FHD@60fps

Porovnávacie fotografie: Fotografia vľavo (posuvník vpravo) vždy patrí Motorole edge+, fotografia vpravo iPhonu 11.

Motorola edge+ vs Apple iPhone 11

 

 

 

 

 

 

Krátky komentár

Fotografie Motoroly v sú vďaka vyššiemu rozlíšeniu o niečo detailnejšie, ale zároveň zaberú viac miesta. iPhone väčšinou lepšie zvláda fotografie s náročnejšími svetelnými podmienkami, hlavne v oblasti dynamického rozsahu. To ale neplatí vždy, Motorola je viac než schopným súperom. Fotografie. Motoroly sú prevažne trochu kontrastnejšie, fotky z iPhonu prirodzenejšie. Je len na používateľovi, ktorý štýl sa mu páči viac.

Rýchlosť zaostrovania a vyhotovovania fotografií je jednoznačne na strane iPhonu. Motorola zase vďaka väčšiemu čipu ponúka efektné prirodzené rozmazanie pozadia. To ale môže byť niekedy na škodu. Pri fotografovaní blízkych objektov a pri približovaní bude mať jednoznačne navrch Motorola, ale tohto sa toto porovnanie netýka. V tomto článku sme chceli čo najjednoduchšie porovnať fotografie z hlavných objektívov. PS: Posledná porovnávacia fotografia je vytvorená vo veľmi slabých svetelných podmienkach a v prípade oboch zariadení bol použitý nočný režim.

 Loading ...
Disqus Comments Loading...