MIUI 14 bude odľahčenejšie. Pobeží lepšie na lacnejších modeloch

MIUI 14 | Zdroj: GizmoChina.com

V decembri minulého roka sme sa dočkali odhalenia grafického rozhrania MIUI 13. To sa nachádza na smartfónoch čínskeho giganta Xiaomi a jeho dcérskych značiek Redmi a POCO. Predstavenie prebehlo spolu s modelových radom Xiaomi 12. Preto očakávame, že v podobnom duchu bude predstavené aj MIUI 14, teda súčasne s vlajkovou sériou, ktorá bude pravdepodobne niesť názov Xiaomi 14. Číslo “13” by malo byť kvôli poverám preskočené. Ďalšie informácie ohľadom pripravovanej nadstavby priniesla stránka GizmoChina.

MIUI 14 príde s novým dizajnom. Bude jednoduchší

Najnovšie informácie naznačujú, že nové MIUI 14 bude v porovnaní s predchádzajúcimi iteráciami odľahčenejšie. Jin Fan, produktový riaditeľ spoločnosti Xiaomi, ktorý je zároveň hlavou MIUI Experience, pravidelne publikuje príspevky na miestnej sociálnej sieti Weibo. V nedávnom poste tvrdí, že jeho tím počas posledného roka tvrdo pracoval na vývoji nového MIUI 14. To údajne prinesie revolúciu v dizajne.

Xiaomi 12T | Zdroj: Jakub Marcin

Nadstavba je doplnená o množstvo funkcií a veľmi veľa grafických prvkov, ktoré čistý Android kompletne zakrývajú. MIUI 14 má byť však iné a sľubuje odľahčenie, ktoré by malo najmä v prípade lacnejších smartfónov zabezpečiť lepší chod operačného systému.

Xiaomi 12 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Momentálne nevieme, ako bude po grafickej stránke nové MIUI vyzerať a ani to, či bude skutočne menej náročné na hardvér telefónu. Sám Jin Fan to však akosi naznačuje. Odľahčenejšia nadstavba by teoreticky mohla zabezpečiť aj vyššiu pravidelnosť softvérových aktualizácií. Xiaomi v tomto ohľade v porovnaní s konkurenciou trochu zaostáva. Uvidíme, či bude nová verzia používateľskej nadstavby prelomovou.

Náš tip
Samsung sľubuje na budúci rok rýchlejšie aktualizácie
Disqus Comments Loading...