OFICIÁLNE: LG skončilo s výrobou smartfónov

LG V60 ThinQ | Foto: TheVerge.com

Spoločnosť LG dnes oznámila odchod z trhu so smartfónmi, informuje portál XDA Developers. Za posledné dva týždne sa objavilo niekoľko správ o tom, že spoločnosť má v pláne tento trh opustiť či dokonca predať svoju divíziu so smartfónmi.

 LG Velvet

Spoločnosť vo verejnom vyhlásení potvrdila koniec svojej mobilnej divízie a uviedla, že už nebude vyrábať a predávať nové smartfóny. Dôvodom je dlhodobá strata divízie, ktorú sa nepodarilo zvrátiť od druhého štvrťroka roku 2015. Rok 2020 bol pre ňu najhorší, zaznamenala v ňom stratu vo výške 751 miliónov dolárov. Očakáva sa, že ukončenie činnosti divízie bude dokončené do 31. júla 2021.

Predchádzajúce správy tvrdili, že LG rokovalo so spoločnosťami Google, Facebook či Volkswagen o predaji mobilnej divízie, avšak tieto rokovania neviedli k žiadnej dohode.

Už vydané modely LG budú aktualizované aj naďalej

Čo sa týka už existujúcich smartfónov, spoločnosť tvrdí, že ich bude predávať a aktualizovať aj naďalej. Momentálne svoje zariadenia aktualizuje na Android 11 a potvrdila, že niektoré dostanú aj aktualizáciu na Android 12. Zatiaľ však nezverejnila oficiálny plán a tieto tvrdenia sa v budúcnosti môžu zmeniť.

Taktiež nie je jasné, aká budúcnosť čaká prvý rolovateľný smartfón od LG, na ktorom sa pracuje už dlho a mal byť uvedený na trh neskôr v tomto roku.

Náš tip
LG G7 One dostáva svoju poslednú systémovú aktualizáciu na Android 11
Disqus Comments Loading...